Birol Ünsal: Hentbol denilince akıllara Eskişehir gelmeli

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal:

“Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutluyum. 1989 yılında Eskişehir'e öğretmen olarak atanmıştım. O yıllarda Eti Bisküvileri Bayan Hentbol takımını çalıştırmıştım. Eti Bisküvileri o yıllarda çok etkili bir takımdı, Avrupa Kupalarında yarı finaller görmüştü. Daha sonra Anadolu Üniversitesi de dahil oldu. Eskişehir’in o günlerini özlüyoruz. Günde üç dört tane maç oynanırdı. İnsanlar ücret ödeyerek maçları izlerlerdi. Biletler tükendiği için insanların maçları izleyemediğini bilirim. Hentbol sporu sayesinde çok insan evine ekmek götürüyordu. Haberleşme anlamında medyanın ve sosyal medyanın zirve yaptığı bu günlerde Eskişehir kentinin hentbole uzak durması bizi üzüyor. Eskişehir’in bir spor kenti olması gerekiyor. Futbol dışındaki spor branşlarının da ilgi görmesi lazım. Biz en son Sırbistan’da bir şehire gittik. Spor ile yatıp kalkan bir şehir. Eskişehir’de bu şekilde olmalı. Eskişehir son yıllarda adından sıkça bahsettiren bir şehir. Eskişehir hentbol branşında da bir Avrupa kenti olmalı. Hentbol denilince akıllara Eskişehir gelmeli. 

Anadolu Üniversitesi, Mihalıççıkspor, Eskişehir Hentbol SK, Ormanspor gibi kulüpler Eskişehir’i bu branşta temsil ediyor. İnşallah uzun soluklu kulüpler olurlar. Kısa sürdüğü zaman olmuyor. Taşıma su ile değirmen dönmez derler. Tesis ve altyapı konusuna daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bunlar olmadığında maalesef hayal kırıklığı oluyor. Eskişehirli önemli hentbol insanları var. 

Eskişehir’de yetişip Türk hentbolüne hizmet eden oyuncular var. Eda Nur Kılıç, Beyzanur Türkyılmaz, Ayşenur Sormaz gibi. Bu oyuncular bir de genç oyuncular. Hem Süper Lig’de hem de alt liglerde çok takımda Eskişehirli oyuncular var. Devamının gelmesi gerekiyor. Sadece bir jenerasyon ile kalmamalı. Eskişehir’in uzun soluklu bir hentbol kulübü olmadığı için maalesef devamı gelemiyor. İnşallah Mihalıççıkspor, Ormanspor gibi kulüpler Türk hentboluna oyuncu yetiştiren kulüpler olurlar ve daha fazla Eskişehirli hentbolcuyu sahalarda görebiliriz.”

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30