Kendimle Röportaj

SORU - Ligden düşmelerin iptal edilmesi konusundaki düşüncen nedir?

CEVAP - Eskişehirspor TFF 2.Lig’de mücadele etse en fazla 2 milyon TL’lik bir geliri olacaktı. Bu ligde 9-10 milyonu buluyor. Bu paralar kulübün kasasına girmiyor ama bankalara olan borçlardan düşüyor. Bu ligde takıma sponsor bulmak daha kolay. 2.Lig’de belki ETİ bile sponsor olmayacaktı. TFF 1.Lig her türlü daha avantajlı. Keşke şu transfer tahtasının açılması içinde bir hareket olsaydı çok başka konuşurduk da neyse…

**********************************

SORU - Eskişehirspor transfer yasağını açabilir mi?

CEVAP - Hukuken mümkün ancak, Eskişehir kenti bana bu konuda hiç güven vermiyor.

**********************************

SORU - Eskişehirspor yönetiminden memnun musun?

CEVAP - Transfer yasağını kaldırmak konusunda daha ateşli bir yönetim bekliyordum. Ama sanırım onlar da Eskişehir kentinden çok büyük beklentiler içerisinde değiller. Mevcut kadroyu da koruyamazlarsa eleştirileri göğüslemek durumunda kalırlar. 

**********************************

SORU - Eskişehirspor’un bu sezon hedefi ne olmalı?

CEVAP - Transferi açarsak şampiyonluk, açılmazsa ligde kalmak. Gidişat da ikinci şık, yani ligde kalmak gibi gözüküyor.

**********************************

SORU - Transfer tahtasının açılmamasına neden üzülüyorsun?

CEVAP - Bir kere bu sezon direkt Süper Lig’i hedefleyen takım sayısı çok az. Samsunspor ve Adana Demirspor dışında şu takım çıkar diyemem. Bursaspor’un durumu belirsiz. Onların da transfer tahtası kapalı. Transferi açsak Engin Bekdemir, Hasan Ayaroğlu, Mirkan Aydın, Ömer Şişmanoğlu, Kayacan Erdoğan, Ali Şaşal, Hakan Çinemre, Kerim Avcı gibi isimleri transfer edip, kadromuza katabilirdik. Ama şehirde transfer tahtasının açılması için çaba sarf eden hiç kimse yok.

**********************************

SORU - Mustafa Özer’den memnun musun?

CEVAP - Hocayı değerlendirebileceğimiz bir ortam yok. Elindeki malzemeyi bildiğimiz için çok da büyük beklenti içerisine girmemek gerekiyor.

**********************************

SORU - Metehan Altunbaş LASK Linz’de başarılı olabilir mi?

CEVAP - Ben önümüzdeki sezon kendisinden çok büyük bir beklenti içerisinde değilim. LASK’ın da direkt oynatmak için aldığını düşünmüyorum. Ama bir sezon sonraya çok sağlam bir sezon geçireceğini tahmin ediyorum. Avusturya ligi onun için ideal bir lig. Alman takımları o ligi çok takip ederler. 2-3 sene sonra Bundesliga’ya giderse şaşırmam. İnşallah sonraki satışlardan pay talep etmişizdir.

**********************************

SORU - Mehmet Özcan yeni sezonda da Eskişehirspor forması giyer mi?

CEVAP - Ben Mehmet Özcan’ın Eskişehirspor’da devam etmesini düşük ihtimal olarak görüyorum. Eskişehirspor yönetimi serbest kalmasını önlemeseydi bence Galatasaray’a imza atacaktı. Ama artık Galatasaray ihtimali çok zor. Ben Mehmet’in başka bir Süper Lig takımına transfer olacağını düşünüyorum. 

**********************************

SORU - Bilal Ceylan Fenerbahçe’ye transfer olur mu?

CEVAP - Fenerbahçe’nin işlerine akıl sır ermiyor. 3.Lig’den bir takım alıp Fenerbahçe B olarak oynatacaklarmış. Rezerv lig olmadığı için bunu yapıyorlarmış. Bilal’i de orası için düşünüyorlarmış. 16 yaşında TFF 1.Lig’de oynayan futbolcu bulunca direkt talipli olmuşlar ama Eskişehirspor diğer Anadolu takımları gibi düşük fiyat talep etmeyince iş telefon görüşmesinden öteye gidememiş.

**********************************

SORU - Sunday Alimi ve Hamed Abiodun bu sezon A takımda forma giyebilirler mi?

CEVAP - Mustafa hocanın gözüne girerlerse elbette oynayabilirler. 10 Ağustos’ta başlayacak antrenmanlarda takımla beraber çalışacaklardır. Sunday Alimi ile henüz profesyonel sözleşme imzalanmadı ama herhangi bir engel gözükmüyor. Dediğim gibi son kararı Mustafa Özer verecek.

**********************************

SORU - A Takıma çıkan genç oyunculardan en çok hangisinden umutlusun?

CEVAP - Bana bu soruyu Soner Yüksel ağabeyimiz de sormuştu. Ben Sezgin Çolpan’dan çok umutluyum. Soner ağabeyim de Emir Omurtak’tan çok umutluymuş. Balıkesirspor deplasmanında ikisi aynı anda oyuna girip defansta oynayınca mutlu olmuştuk. Diğer oyuncularda da çok umutluyum ama Sezgin Çolpan ve Emir Omurtak konusunda bir tık daha umutluyum.

**********************************

SORU - Altyapıdan merak ettiğin, beklenti içerisinde olduğun bir isim var mı?

CEVAP - Geçen gün altyapıdaki futbolcuları incelerken U17 takımında forma giyen bir isim gördüm. 2003 Antalya doğumlu bir çocuk. Ocak ayında Ankaragücünden almışız. Beni şaşırtan 26 maçta 19 gol atmış olması. Hangi mevkide oynuyor bilmiyorum. Çocuğu da tanımıyorum. Ama en kısa zamanda hocalarından kendisi hakkında bilgi almak istiyorum.

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30