Aşı olmayanlara kısıtlamalar geliyor

Koronavirüsle mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar! Gözler Kabine toplantısı öncesinde masadaki formüllerde.. Aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar tartışılmaya başlanacak.

Aşı olmayanlara kısıtlamalar geliyor
banner127

Ağustos ayında Süper Lig maçları yeniden başlayacak. Maçlar yüksek ihtimalle seyircili olarak oynatılacak. Ancak aşı olma hakkına sahip olup, aşı olmayanlar maçlara giremeyecek. Taraftarların HES kodları tribünlere giriş yapmaları planlanıyor. Aşıya katılımın çok yüksek olması durumunda ise bu düşünceler hayata geçmeyebilir.
 
Koronavirüs aşısına ilginin artmaması durumunda, aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması planlar arasında bulunuyor. HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak.
 
Aşıya erişimin yaygınlaşmasının ardından, aşı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda, sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kuralların gündeme gelebileceği belirtiliyor.
 
Sadece aşı kampanyası değil, Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda, karar vericiler ve sosyal bilimcilerle birlikte toplumun aşı psikolojisini yönetmek için yeni kararlar alınması gerektiği de ifade ediliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30