Çin aşıları yarın Türkiye’de

Çinli SinoVac firmasının koronavirüs aşıları CoronaVac bu akşam Türkiye saati ile 19.50’de uçakla Türkiye’ye gönderilecek. Aşıların çarşamba günü saat 06.10’da Türkiye’de olması bekleniyor.

Çin aşıları yarın Türkiye’de
banner115

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazar akşamı yaptığı açıklamada Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini, bu nedenle aşıların gelişinin bir iki gün ertelendiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dünkü Kabine toplantısında, "Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce ülkemize teslim edilmesini bekliyoruz" demişti.

"TK 6175" İstanbul Havalimanı'na inecek

Aşılarla ilgili süreç netleşti. THY, Çin'den gelecek COVID-19 aşılarının ilk partisinin yarın Pekin-İstanbul seferiyle İstanbul Havalimanı'na getirileceğini açıkladı. 

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Çin'den getirilecek koronavirüs aşısının ilk partisinin, THY'nin "TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçağıyla yarın başkent Pekin'den İstanbul Havalimanı'na taşınacağı belirtildi.

İlk partide 3 milyon doz aşı getirilecek

Açıklamada, ilk parti için 17 konteynerde toplam 3 milyon doz aşı taşıyacak uçağın yarın saat 06.10'da İstanbul'a ulaşacağı, ardından getirilen aşıların THY'ye ait başka bir seferle Ankara'ya gönderilmesinin planlandığı kaydedildi. Türkiye’ye şubat ayına kadar Çin’den 50 milyon doz COVID-19 aşısı gelecek.

Koruyuculuğu yüzde 91,25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin aşısının etkinliği ile ilgili inceleme sonuçlarını açıklamıştı.

Koca, "Bu sonuçlar aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30