En kapsamlı Kovid-19 denetimi yapılıyor

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında ülke genelinde kapsamlı denetimler yapılıyor.

En kapsamlı Kovid-19 denetimi yapılıyor

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında ülke genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 201 jandarma asayiş, 40 motosikletli asayiş/trafik, 62 jandarma trafik timi olmak üzere toplam 303 tim ve 4 bin 376 personelle İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince sorumluluk sahası noktalarında kontroller yürütüyor.

Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetliyor.

Başkentte denetimlere 878 ekip ve 3 bin 277 personel katıldı

Ankara genelinde, 7 bin 429 denetim noktasında yapılan kontrollere polis, zabıta, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden oluşan 878 ekip ve 3 bin 277 personel katıldı.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndaki denetimlere atlı polisler de eşlik etti.

Ekip araçlarından, Kovid-19'la mücadelede rehavete kapılınmaması, sosyal mesafeye uyulması ve maske takma konusunda uyarı anonsları yapıldı.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de sorumluluk bölgesinde Kovid-19 tedbirlerini denetledi.

Sahil bölgelerinde sıkı denetim

Denetimler Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, Didim ile Çeşme'de deniz ve karadan yapıldı.

Şezlongların arasındaki sosyal mesafeye riayet etmeyen vatandaşlar tek tek ikaz edildi. 

Deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri de teknelerde koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda kaptanları uyardı. Kuşadası'nda ise polis, jandarma ve zabıta ekipleri, iş yerleri ile plajlarda denetim yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30