Hedef haftada 5 milyon aşılama

Vatandaşlar, Ankara Şehir Hastanesi'nde aşılarının ilk dozunu yaptırdı. Türkiye, yaz mevsiminde yapılacak aşılamada büyük bir ilerleme sağlamayı planlıyor.

Hedef haftada 5 milyon aşılama
banner115

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama kampanyasını etkili bir şekilde sürdürüyor.

Toplumsal bağışıklık sağlamada ikinci aşamanın son basamağı kapsamında 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına başlandı.

"EN İYİ ÇÖZÜM AŞI"

Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı olmaya gelen 50 yaşındaki Burak Horoz, yaklaşık 6 ay önce koronavirüs geçirdiğini belirterek, "Sıram geldi ve aşımı yaptırdım. Güvenli hissediyorum kendimi ama herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak da yine kendi güvenliğini sağlaması lazım." dedi.

"Aşı, şu an için en iyi çözüm." diyen Horoz, herkesin aşı olmasının toplum sağlığının korunması için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Horoz, "Bu kişisel tercih ama aşı olunmaması herkesi tehlikeye sokuyor olabilir." ifadesini kullandı.

HER HAFTA 5 MİLYON DOZ

Ülkeye gönderilecek aşıların sevkiyat hızına göre, her hafta 5 milyon doz aşı yapılması planlanıyor.

18 yaş üstü vatandaşların aşılamasının temmuz ile ağustos aylarında gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Böylece nüfusun önemli bir bölümünün aşılanması konusunda mesafe katedilmiş olacak.

"İLK DOZU OLDUM, RAHATLADIM"

Atılım Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan 53 yaşındaki Füsun Terzioğlu, şu ana kadar koronavirüse karşı kendini koruyabildiğini ancak her zaman tedirginlik yaşadığını belirterek, "Aşımın ilk dozunu oldum, daha rahatladım. İnşallah ikinci dozu da olduktan sonra daha güvenli olacağım." dedi.

"AŞI YAPILDIĞI İÇİN GÜVEN GELDİ"

Aşı yaptıranlardan Mehmet Ali Uslu, aşıyla güven duygusunun daha arttığını vurgulayarak, "Kendi güvenlik önlemlerimizi alsak da maskemizi çıkarmasak da aşı yapıldığı için güven geldi. İnşallah eşim ve çocuklarım da aşı olur ve sıkıntı kalmaz." diye konuştu.

"HAZİRAN, AŞI SEFERBERLİĞİ AYI OLACAK"

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı başlatılan aşılama sürecine ilişkin, "Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız." demişti.

Erdoğan, "BioNTech, Sinovac ve Sputnik-V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık halindeyiz." diye konuşmuştu.

İKİNCİ AŞAMANIN SON BASAMAĞI

Koronavirüs aşılama süreci, Sağlık Bakanlığınca Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle oluşturulan takvim doğrultusunda sürdürülüyor. Takvim doğrultusunda, 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasıyla ikinci aşama tamamlanacak ve üçüncü aşamaya geçilecek.

Aşılama takvimine göre, üçüncü aşamanın ilk basamağı 40-49 yaş grubundakilerin aşılanmasıyla başlayacak ve 18-29 yaşlarındakilere aşı hakkının tanımlanmasıyla tamamlanacak. Dördüncü aşama kapsamında da sırası geldiği halde aşı yaptırmayan kişiler aşılanacak.

"SALGININ ETKİSİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ"

Bu arada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ile salgının etkisini gündemden çıkaracaklarını belirtti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 50 yaş üzeri vatandaşların aşı programının bugün itibarıyla başladığını anımsatarak, "Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30