Türkiye ile Rusya arasında ortak aşı projesi

Türkiye ve Rusya, koronavirüs aşısı geliştirmek için ortak çalışma konusunda görüşmelere başladı.

Türkiye ile Rusya arasında ortak aşı projesi
banner115

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden (Rospotrebnadzor) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe ve Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, video konferans yöntemiyle KOVID-19 ile mücadele, aşı ve ilaç geliştirilmesi konularında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Rusya ve Türkiye'deki salgın durumunun ele alındığı belirtilen açıklamada, müzakerelerde KOVID-19'a yönelik aşı çalışmaları, tedavi ve salgına karşı önlemlerin gidişatı ve geçici önlemlerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların ele alındığı vurgulandı.

İki ülkede de salgının negatif bir senaryoda gelişmemesi için geniş tedbirlerin alındığı belirtilen görüşmede, salgın vakalarında düşüş eğilimi olduğu anlatıldı.

"KOVİD-19 AŞISI GELİŞTİRME KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Rusya ve Türkiye'nin aşı geliştirme yönünde yaptığı çalışmaların da ele alındığı belirtilen açıklamada, "Türk tarafı, KOVID-19 aşısı geliştirme konusunda ortak çalışmaya hazır olduğunu vurguladı. Bununla ilgili olarak Rus ve Türk bilim insanları ile uzmanlar arasında bu konuda bilgi alışverişi için istişarelerde bulunulmasına karar verilmiştir" sözleri kullanıldı.

Ülkelerin KOVID-19 önlemlerini gevşetme konusundaki yaklaşımlarının da ele alındığı görüşmede, Türk tarafının salgındaki yavaşlama nedeniyle ekonomide çeşitli sektörlerin gelişmesine yönelik planın yöneticiler tarafından uygulandığını aktardığı belirtildi.

Açıklamada, "Turizm sezonunun başlamasına bağlı olarak KOVID-19'un yayılmaması ve taşınmaması için özellikle de otel kurallarında değişiklik yapılmasına yönelik bir dizi önlemler alınacak. Sonuç olarak, Rospotrebnadzor ile Türkiye Sağlık Bakanlığı arasında bilimsel ve teknik iş birliği konulu bir anlaşmanın geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır" sözlerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30