Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız

Prof. Dr. İsmail Cinel: "Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız. Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artışı görme dönemine giriyoruz. Aşıya uzak durma ya da 'Ben sonra olurum' deme gibi lüksünüz yok. Aynı gemideyiz."

Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız
banner127

Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artışa rağmen aşı, maskemesafe konusundaki toplumdaki rehavet, tehlike çanlarını çaldırıyor. Bakan Koca'nın ısrarla yaptığı 'Aşı olun' çağrısına doktorlar ürküten yoğun bakım verileriyle destek veriyor.

Koronavirüs salgınında yeniden artış eğilimi yaşanırken Türkiye'de son 10 günde tedbirler konusunda vatandaşın rehavete kapılması vaka sayılarını her gün binlerle ifade edilen rakamlarla artırıyor. Normalleşme başında 5 bin altına indirilen günlük vaka sayıları 20 bine doğru katlanarak ilerliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, salgına karşı en önemli silah olan aşılanma konusunda bir haftadır verdiği mesajlar adeta çığlığa dönüşmüş durumda. Aşı karşıtlarının bilim dışı iddialarıyla örselemeye çalıştığı aşılamalar da giderek hız keserek 'aşısızların pandemisi' diye tabir edilmeye başlanan yeni tehdide davetiye çıkarıyor. Şu anda hastalığa yakalananların büyük bir bölümünü aşı olmayanlar oluşturuyor. Yoğun bakımlardaki durum da farksız.

Bakan Koca da dün açıkladığı aşılama rakamlarında aşılama oranı düşük olduğu için vaka artışlarının en yüksek görüldüğü Güneydoğu'yla ilgili çarpıcı bir duyuru yaptı. Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta son dönemde aşı seferberliğine gidilerek aşılananların sayısının artması iki kentin kırmızı kategoriden turuncuya geçmesini sağladı. Bu da aşılananların hastalıktan korunduğunun net göstergesi olarak değerlendiriliyor.

'Hemen her gün Yaklaşık 23 milyon kişi henüz aşı olmadı. Aşıdan istediğimiz sonucu almak için süreci hızla tamamlamalıyız. Ne çok insanı, sevdiklerimizi kaybettiğimizi hatırlayın' sözleriyle uyarılarda bulunan Bakan Koca önceki gün 1 milyon 367 bin 970 doz aşı vurulduğunu ve 22 milyon 344 bin 407 kişinin hâlâ aşısız olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İsmail Cinel, "Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız. Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artışı görme dönemine giriyoruz. Aşıya uzak durma ya da 'Ben sonra olurum' deme gibi lüksünüz yok. Aynı gemideyiz. Bakan bey çok ciddi çaba sarf ediyor. Hepimizin birbirimize saygı gereği, öncelikle çocuklarımızın geleceği için bu virüs dolaşımını durdurmamız lazım. Duyun artık bu çığlığı. Aşınızı olun. Yoksa yeni tedbirler gelecek" dedi. (Sabah)

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30