Murat Boz'a kötü haber!

Ünlü şarkıcı Murat Boz'un solist ve dansçısını 2007 yılından bu yana sigortasız çalıştırdığı mahkeme kararıyla kesinleşti.

Murat Boz'a kötü haber!

Genç şarkıcı Murat Boz’un sigortasız işçi çalıştırdığı yönündeki iddialar doğru çıktı. Boz’un solisti Ceren Yılmaz ve kareograf Mertkan Tapan, mahkemeye başvurarak, sigortasız çalıştırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Mahkeme, Boz’un itirazını reddederek danşcılar lehine kararı onadı.

MURAT BOZ SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRDI

Ceren Yılmaz ve Mertkan Kapan’ın avukatı, Boz’un müvekkillerinin sigorta primlerinin yatırmadığını, ücret karşılığı çalışmalarına rağmen, işverenin bunu göstermediğini belirtti. Yılmaz ve Tapan’ın avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede, müvekkillerinin Boz ile çalıştığına dair fotoğraf ve videoyu da dava dilekçesine ekleyerek, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün bu çalışmaları sigortalı hizmetlerinden sayması gerektiğini belirtti.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

İş Mahkemesi’nde görülen hizmet tespit davasında, solist ve dansçının sigortasız çalıştığı süre belirlendi. Ceren Yılmaz’ın 910 gün, Mertkan Tapan’ın ise 1231 gün sigortasız çalıştığı tespit edildi.

MAHKEME, MURAT’IN İTİRAZINI REDDETTİ

Murat Boz, karara itiraz ederek yanlış karar verildiğini belirtti ve bozulması talebiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Boz’un itirazı reddedildi. Böylece, karar iki dansçının lehine onandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30