RTÜK'e 'Üç Kuruş' çağrısı!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: "Bir hanımefendinin göğüs çatalı gözüktü diye ceza yazan RTÜK 'Üç Kuruş' dizisine sessiz kalıyor. İzlerken ben utandım. Dizinin adı bile ayrımcılığı körüklüyor."

RTÜK'e 'Üç Kuruş' çağrısı!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Show TV’de yayınlanan ‘Üç Kuruş’ isimli dizide Romanların aşağılandığını öne sürerek RTÜK’ü göreve çağırdı. Purçu, "Bizim için bu dizi bir kuruş etmez" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu şu ifadeleri kullandı;
“1 Kasım Pazartesi günü Show TV’de ‘Üç Kuruş’ isimli bir dizi yayın hayatına başladı. Ülkemizde herkes dizi yapmakta özgürdür.  Türk Milliyetçiliği kimliği altında farklı etnik kültürlerden oluşan insanlar Türkiye Cumhuriyetini oluşturmuştur. Biz de Romanlar olarak bu durumdan gurur duyuyoruz. Bu ülkenin bayrağının altında yaşayan vatandaşlar olarak her zaman da askerimizin, polisimize saygımız, sevgimiz sonsuzdur. Ülkemiz için canımızı vermeye de her zaman hazır olan insanlarız. Ülkemizi bu kadar severken neden bu kadar dışlandığımızı, ötekileştirildiğimizi anlamıyoruz. ‘Üç Kuruş’ isimli bu dizi Romanlar ile ilgili aşağılanmadık mesele bırakmamış. Küfür dolu. Bu diziyi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu izlemiyor mu? Yetkililer bu durumun farkında değil mi? Hiç kimsenin çıtı çıkmıyor. Neden para cezası uygulanmıyor. Ülkemizde ‘çingene’ terimi hani suçtu? Biz resmi olarak Romanız. Hindistan kökenli insanlarız. Her yerde Roman olarak geçiyoruz. ‘çingene’ terimi hiçbir yerde geçmez ve ülkemizde de kullanılması yasaktır. Romanlar ve sivil toplum örgütlerimiz bu durumdan çok rahatsız. Bu ülkede kanun var. Bu ülkede insan hakları var. Biz ülkemizin kanunlarına, yasananlara güvenen insanlarız. Hani uygulama nerede. Bir hanımefendinin göğüs çatalı gözüktü diye ceza yazan RTÜK bu duruma sessiz kalıyor. Uyardık tarzında yanıtlar bizi tatmin etmiyor. Romanlar hakkında bilgisi olmayan çocuklar bu dizi nedeniyle Roman halkına karşı bir önyargı besleyecek. Bu dizi ilgili gerekenler derhal yapılmalı. İzlerken ben utandım. Dizinin adı bile ayrımcılığı körüklüyor. Bizim için bu dizi bir kuruş etmez.”

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30