22 günde 7 maça çıkacağız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Karabağ deplasmanından kazanarak dönmek istiyoruz. İnşallah bu maçı İstanbul’da oynarız. Bizim için ufak bir avantaj olur. Kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Benim tek korkum sakatlık. Sakatlık sorunu yaşamazsak biz bu gruptan çıkarız."

22 günde 7 maça çıkacağız
banner115

Rıza Çalımbay, “İnsanlar zaten Covid-19 belasından korunmaya çalışıyor. Bir de takımlara hükmen mağlubiyet cezası verip, bir de oradan mı vuracaklar. Ben bu konuyu anlayabilmiş değilim. TFF böyle bir karar alırsa bence yazık olur. Sonuçta kulüpler bilerek hasta olmuyor. 

Bizimle oynayan tüm takımlar avantajlı. Biz üç günde bir maça çıkan bir takımız. Avrupa Ligi ve Süper Lig maçları oynuyoruz. Galatasaray 7 günde 1 maça çıkarken, biz 7. günde 3. maçımıza çıkmıştık. Bu şartlar altında bir de hazırlık maçı oynayamazdık. Milli Takıma giden oyuncularımız var. Hakan Arslan belinden iğne oldu. 4 gündür yatıyor. Milli arada hafif sakatlığı olanları iyileştirmeye çalışıyoruz. 22 günde 7 maça çıkacağız. Oyuncularım 3 günde bir maça çıkıyor. Psikolojik olarak bıkkınlık başladı.

Ben hakemleri eleştirmiyorum. Ben sadece doğruları söylüyorum. O pozisyonlar gerçekten penaltı değilse çıksın açıklasın. Pozisyonların üçü de penaltı. Hakem arkadaşımız penaltı vermeye korktu. Biz onlara saygı duyuyoruz. Onlar da bize saygı duysun. Yüzde bir milyonluk penaltıya bile VAR’a gidiyor. Zaten yoğun bir dönemden geçiyoruz, yıpranıyoruz. Bir de hakem faktörü ile uğraşıyoruz.
 

Avrupa Ligi'nde şansımız devam ediyor. Karabağ deplasmanından kazanarak dönmek istiyoruz. İnşallah bu maçı İstanbul’da oynarız. Bizim için ufak bir avantaj olur. Kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Benim tek korkum sakatlık. Sakatlık sorunu yaşamazsak biz bu gruptan çıkarız. 

Ara transfer sezonunda en fazla iki tane oyuncu almamız gerekiyor. Avrupa Ligindeki duruma göre transfer yapacağız. Bütçemize göre hareket eden bir kulübüz. Maliyeti yüksek oyuncular alamıyoruz. Güçlü ve alternatifli bir kadrosu olmayan bir takım Avrupa Ligi'nde hedef kovalayamaz.

Mert Hakan Yandaş futbolu çok seven bir futbolcu. Ben Hakan’ın Fenerbahçe’de oynayacağını düşünüyorum. Kendi başarısı ile oralara gitti. Çok çalışarak o formayı üzerine geçirecektir.

Avrupa Ligi maçlarında kadromuzda altyapıdan oyuncuların olmadığına dair eleştiriler alıyoruz. Altyapıdan oyuncu çıktı da ben mi kadroya almadım. Villareal 18-19 yaşında oyuncularla maça çıkıyor. Biz de genç oyuncularla oynamak isteriz ama oyuncu yok ki. Altyapıdan gelmiş birisiyim. Oraları çok iyi bilirim. Altyapıdan oyuncu alıp oynatmayı da çok severim. Bu işler kolay değil ki. Keşke altyapıdan iyi oyuncular çıksa da para harcayıp transfer yapmasak. Altyapıdan oyuncu çıkması için altyapıya destek verilmesi gerekiyor. İyi antrenörler konulmalı. O zaman iyi oyuncu gelir. Kapasitesi yetersiz oyuncuları neden kadromuzda tutalım. Ayrıca kadromuzda da bir tane oyuncumuz var. 19 yaşındaki Eren Çetindere bizimle birlikteydi.

2000 doğumlu Kerem Atakan Kesgin’i aldık. İnşallah yakında oynatacağız. Kesinlikle ileride çok iyi bir futbolcu olacak. Bu çocuk çok büyük sakatlık yaşadı. Bağları koptu. Biraz daha güçlenmesini bekliyoruz. Hemen alalım oynatalım ile olmuyor. Zamana ihtiyacı var. İnsanlar bilmeden yorum yapıyorlar. Jorge Felix de sakat olduğu için oynamıyor. Sivasspor’a iyi şeyler verecek, altyapı hocalarımızın bize tavsiye ettiği her futbolcuyu da alır incelerim.”
 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 05:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30