Artık futbol çok değişti

Yusuf Şimşek, "Görüştüğümüz takımlar var. Teklifler geliyor. Eskisi gibi düşmeye oynayan takımları tercih etmiyorum. Hedefi olan, play off ve Süper Lig kovalayan takımları tercih etmek istiyorum. Süper Lig’de de bir kulüp çalıştırmak isterim."

Artık futbol çok değişti

Yusuf Şimşek, “Altay - Balıkesirspor maçını izledim. Covid-19 maalesef Altay takımına ciddi bir sıkıntı yaratmış. Mücadele içerisinde çok net gözüktü. Balıkesirspor da bileğinin hakkı ile maçı kazandı. Balıkesirspor’u Altay deplasmanında aldığı 3 puandan dolayı tebrik ediyorum.

Balıkesirspor maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum. İsmail Yüksek önümüzdeki yıllarda Türk futboluna damgasını vurabilecek bir yetenek olarak gözüküyor. Milli Takıma da yükselerek ay yıldızlı formayı terletebilecek potansiyele fazlasıyla sahip. İnşallah İsmail’in performansı artarak devam eder.

Okwuchukwu Ezeh 23 yaşında bir Nijeryalı. Ben Balıkesirspor’da göreve başladığımda A takımla antrenmanlara çıkıyordu. Zaman zaman bizde kendisine şans verdik. Başarı sağlayan bir kadro yakalamıştık ve kadromuzu bozmamayı tercih ettik. Bu sebeple kendisine daha az forma şansı geldi. Yetenekli bir oyuncu. Altay maçında 2 gol attı. Gelişimini devam ettirirse futbolseverlerin çokça konuşacağı bir isim olur. 

Anıl Taşdemir 32 yaşında ve çok iyi oynadı. Günümüzde çok fazla böyle çok fazla oyuncu yok. Kötü giden bir maçta yapacağı bir hareket ile, atacağı bir pas ile günü kurtarız. Kendisinden de bahsetmesem olmazdı.

Bu sene çok net, arayı açar diyebileceğiz bir takım yok. Tuzlaspor kadrosu iyi ve iyi gidiyorlar. İstanbulspor iyi çıkış yakaladı. Adana Demirspor, Altay, Samsunspor her an zirvede yer alabilirler. Giresunspor potansiyelli bir takım. Balıkesirspor’u da kenara atmamak lazım. Altınordu’nun neler yapabileceğini biliyoruz. Bu ligde her takım, her takımı yenebiliyor. Örneğin Altay - Balıkesirspor maçında ‘Altay net kazanır’ deniliyordu ama maçı 3-1 Balıkesirspor kazandı. Daha çok mücadele eden, daha çok isteyen kazanıyor. 

Benim futbol oynadığım dönemde bireysel yetenekler ön plana çıkıyordu. Haim Revivo, Elvir Baliç, Kennet Andersson, Milan Rapaiç gibi isimler yetenekleri ile futbol oynuyorlardı. Artık futbol çok değişti. Futbol artık daha çok koşan, daha çok mücadele eden oyuncularla oynanıyor. Hem hücum hem de defans yapabilen oyuncular ön plana çıkıyor. Eskiden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına net favori olarak çıkıyordu. Ama günümüzde bu pek mümkün değil. Hiçbir takım mücadele etmeden maç kazanamaz.

Fenerbahçe şampiyonluk adayı bir takımdır ve favorilerden birisidir. Ben ne olursa olsun Galatasaray ve Beşiktaş’ı da şampiyonluk adayı olarak görüyorum. Son şampiyon Başakşehir şampiyonluk yarışında güçlü bir ekip. Son 4 maçta 12 puan aldılar ve ne kadar iddialı olduklarını herkese gösterdiler. Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir diğer aday takımların bir adım önlerindeler diyebilirim.

Trabzonspor’un Ünal Karaman’ı göndermesi bence büyük bir hataydı. Trabzonspor’un gerileme süreci böyle başladı. Hüseyin Cimşir ve Eddie Newton isimleri de doğru tercihler değildi. Ben bu sezon Trabzonspor’u şampiyonluk yarışına uzak olarak görüyorum.

Caner Erkin ve Gökhan Gönül Türk futbolunun çok önemli iki oyuncusu. Son 10 yıla bu iki isim damgalarını vurdu. Caner Erkin’in Milli Takıma davet edilmesini normal olarak yorumluyorum. Gökhan da çağrılabilirdi.”

Anthony Nwakaeme çok iyi bir oyuncu. Ligin en iyi kanat oyuncusu olabilir. Devamlılığı da olursa daha iyi olur.”

Görüştüğümüz takımlar var. Teklifler geliyor. Eskisi gibi düşmeye oynayan takımları tercih etmiyorum. Hedefi olan, play off ve Süper Lig kovalayan takımları tercih etmek istiyorum. Süper Lig’de de bir kulüp çalıştırmak isterim. 20 yıl profesyonel futbol oynadım, 10 yıldır Teknik Direktörlük yapıyorum. Artık bizim de zamanımız geldi diye düşünüyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30