Bir galibiyete çok ihtiyaçları var

Eskişehirspor’da bir dönem Mustafa Denizli’nin ekibinde yer alan ve Eskişehirspor - Göztepe finalinde kulübede yer alan antrenör Sarp Yiğit ilk kez konuştu.

Bir galibiyete çok ihtiyaçları var

Radyospor mikrofonlarında unutulmaz maçı değerlendiren Sarp Yiğit, Eskişehirspor’un son durumu hakkında da yorum yaptıç

Salim Manav’ın Anadolu Ateşi programında konuşan Sarp Yiğit özetle şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor mütevazi ve genç isimlerden kurulu bir takımla ligde kalma mücadelesi vermeye çalışıyor. Geçen sezonda benzer bir mücadele verip küme düşmüşlerdi. Pandemi nedeniyle de ligde kalmışlardı. Geçen sezona göre tecrübe kazanmış bir kadroya sahipler. İstedikleri sonuçları şu ana kadar alabilmiş değiller. Bir galibiyete çok ihtiyaçları var. Özgüven kazanmaları açısından bu çok önemli. Sahada rakiplerine karşı mücadele etmeye çalışıyorlar ama TFF 1.Lig’den cidden maliyetli ve tecrübeler var. Sadece mücadele etmek yeterli olmayabiliyor. 

Eskişehirspor camiası çok büyük bir camia. Bu kötü günleri bir şekilde atlatacaklardır. Akhisarspor ile oynadıkları maçı seyrettim ve localardan 90 dakika tezahürat yapan taraftarları takdir ettim. Bando sesi ve tezahüratları özlemişiz. Tribünler doluymuş havasını verdiler. Eskişehirspor hangi ligde yer alırsa alsın o taraftarlar o tribünleri doldurmaya devam edecektir.

Eskişehirspor’un şu anki durumu bizleri üzüyor. Eskişehirspor içerisinde bulunduğu durumu atlatabilecek maziye sahip bir camia. Devre arasına kadar alabilecekleri en iyi puanları toplayıp, transfer tahtasını mutlaka açmalılar. Aksi takdirde gelecekleri pek parlak gözükmüyor. 

O FİNALİ KAZANSAYDIK HALEN ES-ES SÜPER LİG'DEYDİ

Ben Eskişehirspor’da çalıştım. Mustafa Denizli hocamızın yardımcılarından birisiydim. Eskişehirspor’da zorluk derecesi çok yüksek maçlara çıktım ama şüphesiz en önemli maçımız Göztepe ile oynadığımız play off maçıydı. Çok iyi bir kadromuz vardı. Play offlara kalmadan ilk 2’den direkt çıkmak istiyorduk. İlk 2 olmadı ve ligi 3. bitirerek play off oynamak durumda kaldık. Yarı finalde Giresunspor’u geçerek play offlarda finale yükseldik. Antalya’da oynanan o mücadelede Türk futbolunun görüp görebileceği en iyi atmosferlerden birisi vardı. Tribünlerde tek bir koltuk dahi boş değildi. İki ateşli taraftara sahip takımın Süper Lig’e çıkma mücadelesinden bahsediyoruz. Maç başladı oyun durdu. Öne geçtik oyun durdu. Golü yedik oyun durdu. Taraftarlar nedeniyle üç kez maç ciddi sürelerde durdu. Ben o kadar çok yabancı maddenin sahaya atıldığı başka bir maç hatırlamıyorum. Maçın son dakikalarına 1-0 önde girmiştik ama Adis Jahović’in golüne engel olamadık. Uzatmalara ve penaltılara giden bir maçta kaybeden bir olduk. Bu maç antrenörlük kariyerimin en unutulmaz maçı diyebilirim. Eskişehirspor o finali kazanmış olsaydı bence halen Süper Lig’de devam ediyor olurdu. Eskişehirspor gibi camiaların Süper Lig’de mutlaka yer almaları gerekiyor. Taraftarıyla, mazisiyle, sahip olduğu stadyumla, şehriyle Es-Es bunu fazlasıyla hak ediyor.”
 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30