Bizim için çok büyük bir avantaj

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, "Kadromuzda çok sayıda Bursalı oyuncu var. Aidiyet duygusu yüksek, profesyonel futbolcularla oynuyoruz. Çok iyi Bursasporlu olmaları bizim için çok büyük bir avantaj."

Bizim için çok büyük bir avantaj

Mustafa Er, “Çok şükür kazandık. Boluspor maçı kazanmak istediğimiz bir maçtı. Ligin en çok gol atan üç takımından birisiyiz. Bu maça kadar çok fazla bireysel hatalar yapan bir takım vardı. İlk 8 haftada 15 gol yedik. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Hucüm hattında gol bulabiliyoruz. Skoru tutma anlamında telaş yapmasaydık daha az puan kaybederdik. Genç bir kadro ile mücadelemize devam ediyoruz. Boluspor maçında önemli bir galibiyet aldık. İki üç maç üst üste kazanmamız gerekiyor. Bu bize ciddi bir özgüven verecektir. İki İzmir deplasmanında talihsiz puanlar kaybettik. Oradan da puan çıkarabilseydik çok daha iyi olurdu. Oyuncularımızın istek ve arzularından memnunum. Her hafta çok daha iyiye giden bir takımız. 
 

Milli ara öncesinde Ankaraspor deplasmana gideceğiz. Kolay bir maç değil ama kazanabileceğimiz bir maç. Ankara’dan da galibiyet ile dönmek istiyoruz. Rakip ayırt etmeden maça çıkıyoruz. Özer Hurmacı’nın sakatlığı devam ediyor. Henüz oynayıp oynamayacağı kesinlik kazanmadı. 
 

8 haftadır sadece Altınordu maçında gol yemedik. Gol yememe konusunda da takımın üzerinde psikolojik bir baskı var. Gol yemeden maç kazanmaya başlarsak bu psikolojik baskıdan da kurtuluruz. Kadromuzda çok sayıda Bursalı oyuncu var. Aidiyet duygusu yüksek, profesyonel futbolcularla oynuyoruz. Çok iyi Bursasporlu olmaları bizim için çok büyük bir avantaj. 
 

16-20 yaş arasında 9 tane futbolcu ile maça çıktık. Bu takım hazırlık maçı oynamadı. Hazırlık maçında denememiz gerekenleri resmi maçlarda denemek zorunda kalıyoruz. Antrenman ile maç arasında ciddi farklar var. Bazen olumlu sonuçlar alabilirken, bazen de olumsuz tablo ile karşı karşıya kalabiliyoruz. 
 

Bursaspor’un şu an 10 puanı var ama 15-16 puanda olabilirdik. 4 mağlubiyetimizin üç tanesi tek farklı mağlubiyetler. 3 farklı öne geçtiğimiz bir maçtan beraberlikle ayrıldık. Biraz tecrübemimiz olsaydı, samimiyetimle söylüyorum 5-6 puan daha fazla puanımız olabilirdi.
 

Ali Akman konusu çok konuşuluyor. Benim gönlüm Ali Akman, İsmail Çokçalış, Emirhan Aydoğan ve ismi geçen oyuncular konusunda Bursaspor’da kalıp, burada kendilerini geliştirmelerinden yana. Bu oyuncular henüz çok genç isimler. Çok fazla konuşulduğu zaman oyunculara zarar verebiliyor. Oyunculara teklifler elbette olacak. Çok değerli oyuncular. Bursaspor altyapısında nice yetenekler var. Zamanı gelen oynayacak. Hak eden herkes o formayı birgün giyecek.
 

Ali Akman’ın sözleşmesi Mayıs ayında sona erecek. Yöneticilerimiz kendisi ile bu konuda görüşüyor. Ali’nin sözleşme uzatma konusunda gerekli adımları atacaktır. 
 

Transfer yasağının kaldırılması konusunda Bursaspor yönetimi çalışmalarını yapıyor. Ocak ayında transfer tahtamız açılırsa en fazla 4-5 oyuncu alabiliriz. Bu isimlerde bizi hedef götürebilecek direkt takıma katkı yapabilecek isimler olur. O zamanlar, o günler gelirse duruma göre hareket ederiz.  
 

Teknik Direktörler konusunda bir değişim söz konusu. Yeni isimleri takımların başında görmeye başladık. Ben çok tecrübeli hoca, genç hoca diye bakmıyorum. Birçok parametre var. Saha içerisine ne şekilde müdahale ettiği benim için çok daha önemli. Yeterlilik, kapasite, vizyon, sevk ve idare konusunda çok iyiyse o hoca çok iyi hocadır. Bunun da yaş ile alakası yok. Hak edenin hak ettiğini alması lazım.
 

Taraftarın desteği bizim için çok önemli. Tribünden gelen sesler oyuncularımızı çok etkiliyor. İnşallah tribünler düşük kapasiteli de olsa açılır ve taraftarımızla buluşuruz. Taraftarımızın önünde maçlar kazanıp, o galibiyetleri hep beraber kutlamak istiyoruz.” 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30