Her takımın bir sistemi var

Emre Güral: "Futbol Türkiye’ye de gelişiyor. Önceden şampiyonluk yaşamış takımlar Anadolu deplasmanlarında yüzde 80-90 ihtimalle kazanıyordu. Ama artık Anadolu takımları çok daha iyi futbol oynuyorlar. Alanyaspor çok iyi bir örnek."

Her takımın bir sistemi var
banner115

Radyospor'a konuşan Emre Güral, “Bir Ankara derbisini geride bıraktık. İki maçta 6 puan almanın morali ile bu maça çıktık. Gençlerbirliği iyi bir rakip. Zor geçeceğini biliyorduk. İyi bir mücadele oldu. Geriye düşsek de maçı bırakmadık. Beraberlik golünü bulduk. Maçı kazandıracak pozisyonlara da girdik ancak galibiyet golünü atamadık. Derbiden 1 puan ile ayrıldık.

Her zaman takımıma katkı sağlamak adına çalışıyorum. Daha iyi bir Emre Güral izletmek istiyorum. Ankaragücü’nün puan ve puanlar toplaması gerekiyor. Son 3 maçta 7 puan topladık ancak henüz bir düzlüğe çıkmış değiliz.

Sezon başında büyük bir iş başarıldı. İyi paralar ödendi ve transfer yasağı kaldırıldı. Benimle birlikte 13-14 yeni oyuncu takıma katıldı. Sıfırdan bir kadro kuruldu desek çok da yanlış olmaz. Yabancıların ülkeye alışması zaman oldu. Takım zamanla daha iyiye gitti. Ankaragücü 110 yıllık, büyük bir camia. Nasıl başladığımız değil, nasıl bitirdiğimiz daha önemli. Konyaspor gibi bir takıma karşı iki kez geriye düşüp maçı kazanmak kolay değil. Bu galibiyet bizim için çok iyi bir göstergeydi. Daha sonra Hatayspor’u 2-0 yenmeyi başardık. 

Perşembe günü bizi çok zor bir maç bekliyor. Beşiktaş ile sahamızda karşılaşacağız. Ankaragücü bu ligden herkesi yenebilir. Sadece yapmamız gerek her şeyimizi sahaya vermek. Bu maçlar büyük ve özel maçlardır. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Son 5 maçta sadece Alanyaspor’a yenildiler. Kağıt üzerinde Beşiktaş favori olabilir ama futbol sahada kazanılan bir oyundur. 

Her zaman ilk 11 oynamak isterim. Ben kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Formayı aldım ve geri vermeye de hiç niyetim yok. Şu an iyi gidiyoruz. Takım olarak daha iyi olmak gerekiyor. İnşallah başarılı sonuçlar gelmeye devam edecek. 

Welinton ile Alanyaspor’da beraber oynadım. Gerçekten tecrübeli ve ne yapması gerektiğini bilen güçlü bir oyuncu. Domagoj Vida kariyeri belli ve dünyanın tanıdığı bir oyuncu. BB Erzurumspor maçında attığı golü çoğu futbolcu kolay kolay atamaz. Futbol hatalar oyunudur. İlla ki hata yapacaklardır. Bulduğumuz her fırsatı olumlu değerlendirmemiz gerekiyor. Gol atmayı çok isterim.

Futbol Türkiye’ye de gelişiyor. Önceden şampiyonluk yaşamış takımlar Anadolu deplasmanlarında yüzde 80-90 ihtimalle kazanıyordu. Ama artık Anadolu takımları çok daha iyi futbol oynuyorlar. Alanyaspor çok iyi bir örnek. Tüm takımlar futbol oynamaya çalışıyor. Her takımın bir sistemi var. Sistemini sahaya en iyi şekilde yansıtan takımlar başarılı oluyor. Herkes herkesi yenebilir. 

Eskişehirspor’dan ayrılıktan sonra Galatasaray ile bir görüşmemiz olmuştu. Daha sonra ben Antalyaspor ile anlaştım. Bu işler nasip, kısmet işleri. İlk hedefim Ankaragücü’nde başarılı olmak. Şu an 31 yaşındayım. Çok çalışmaya devam edeceğim. Her şeyin hayırlısı. Futbolda her şey çok çabuk gelişiyor. Şu an sadece Ankaragücü formasıyla çok başarılı olmaktan başka bir düşüncem yok.” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet - 3 yıl Önce

İmalat-ı harbiye :))))

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30