Süper Lig bence kuvvetli bir lig

Burak Can Çamoğlu, “Jürgen Klopp bir gün gelip bana ‘Burak sen sağ bekte de çok başarılı olursun’ dedi. 1 saat beni sağ bek olarak çalıştırdı. Klopp sadece oyuncularını çok iyi anlıyor ve onlarla arkadaş olabiliyor. Kalp kazanmasını çok iyi biliyor."

Süper Lig bence kuvvetli bir lig
banner115

Radyospor'a konuşan Burak Can Çamoğlu, “Türkiye’ye alıştım. Alışma sürecim kolay geçti. Ailem de burada. Hatayspor bana talip oldu. Yetenekli bir sağ bek oyuncusu arıyoruz. Süper Lig’de oynamak ister misin diye sordular. Almanya’da Karlsruhe takımında oynuyordum.  Birkaç takım bana ilgi gösteriyordu. Menajerim kulüpler ile görüşüyordu. Ben düzenli olarak forma giyebileceğim bir takım olursa Türkiye’ye gidebilirim demiştim. Hatayspor’un teklifini kabul ettim ve Süper Lig maceram başladı. Sağ kanatta rahat oynayan bir oyuncuyum. Sağ açık ve veya sağ bek fark etmez. Ben en iyi mücadelemi veririm.
Hatayspor Süper Lig’de bu sezon ilk sezonunu geçiriyor. Defans önceliği olan bir futbol oynuyoruz. Gol yememek ilk hedefimiz. Hücum hattında illa ki goller bulacağız. Hem ofansif hem de defansif anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Antrenörümüz bize ne gösterirse saha içerisinde elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Maçlar seyircisiz olduğu için deplasman baskısı hissetmiyoruz. Futbol taraftar olunca çok daha güzel. Boş tribünler önünde oynamak biraz şevk kırıyor. Biz profesyonel olarak sahaya çıkıp işimizi yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda pandemi sona erer ve Hatayspor taraftarlarının tribün desteği ile maçlarımıza çıkarız.
Galatasaray ile deplasmanda zor bir maça çıkacağız. Önemli bir maç. Puan ve puanlar almak istiyoruz. İyi çalıştık diye düşünüyorum. 3 puanı alarak Hatay’a dönmek istiyoruz.

Ben Borussia Dortmund altyapısında yetiştim. 7 yıl Borussia Dortmund forması giydim. Türkiye ile Almanya’da oynanan futbol arasında çok fazla fark görmüyorum. Fiziksel anlamda ve oyun hızı anlamında farklılıklar elbette var ama bu Türkiye’de daha kötü futbol oynanıyor anlamına gelmez. Galatasaray, Schalke’yi yendi. Beşiktaş, RB Leipzig’i iki kez yendi. Süper Lig de bence kuvvetli bir lig. Altyapıda farklılıklar var. Eğitim sistemi Türkiye’den oldukça farklı. Ve gerçekten çok disiplinliler.

24 yaşındayım. Bu sezon Hatayspor forması giyiyorum. Şu ana kadar 4 maçım var. İlk 11’in değişilmez oyuncusu olmak için çalışıyorum. Kariyer hedeflerim var. Hatayspor’da kendimi ispatlamak istiyorum. A Milli formayı giymek istiyorum. 

Borussia Dortmund’da ben normalde sağ açık olarak forma giyiyordum. Jürgen Klopp bir gün gelip bana ‘Burak sen sağ bekte de çok başarılı olursun’ dedi. 1 saat beni sağ bek olarak çalıştırdı. Dortmund’da 11 sezon oynamış Lukasz Piszczek’in maçlarını gösterdi. Beraber analizler yaptık. Ve kendimi sağ bekte buldum. Manchester City forması giyen İngiliz futbolcu Kyle Walker’ı çok beğeniyorum ve onu örnek alıyorum.

Jürgen Klopp çok farklı bir antrenör değil. Sadece oyuncularını çok iyi anlıyor ve onlarla arkadaş olabiliyor. Oyuncularının her zaman daha iyi hissettirmesini sağlıyor. Kalp kazanmasını çok iyi biliyor. Çok samimi. Onun başarısının sırrı bu.”  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30