Alkol içmek sizi bu virüsten korumaz

Dünya bir koronavirüs belası ile uğraşıyor. Bu hastalık nedeniyle ölen sayısı 42 bini geçmiş durumda. Koronavirüsten sakınmaya çalıştığımız bu dönemde cevabı en çok merak edilen soruları uzmanları cevapladı.

Alkol içmek sizi bu virüsten korumaz
banner127

Uzmanların yanıtları şu şekilde;

"Koronavirüs canlı bir virüs değil. Canlı olabilmesi için beslenmesi ve tek başına üreyebilmesi lazım. Bir yüzeyde veya tenimizde üreyemez. Ağzımıza, dudağımıza veya açık bir yaramıza temas etmediği sürece bu virüsün tek başına bir etkisi yok.

Kıyafetlerimizi illa 60-90 derecede yıkayacağız diye bir kaide yok. 25 derecenin üzerinde deterjanlı veya sabunlu sularda yıkayabiliriz. 90 derece diye konuşanlar ama bu hastaneler için geçerli bir durum. 

Ev dışında sabuna ulaşma şansımız yoksa aşırıya kaçmamak şartıyla dezenfektan veya kolonya kullanabiliriz. Ama şahsi evinizde kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Sabun bu işin en etkili ve en sağlıklı çözümü. Koronavirüs sabunu hiç sevmez. 

Alkol içmek sizi bu virüsten korumaz. Olasılık sıfır. Ben alkol kullanıyorum içimi temizlesin fazla bunlar aşırı saçma cümleler.

Hastaneye gittiğinizde bana illa test yapın derseniz size test yapılmaya bilir. Endişenizi ve şüphelerinizi anlıyoruz ama belli kriterler var. O kriterleri taşımıyorsanız size test yapılmayabilir. Belirtileriniz var mı bakılır, pozitif çıkmış birisi ile bir bağınız var mı bakılır. Her ateşi 38 derece olan koronavirüs kapmış olmuyor. Bulunduğumuz mevsimde gribal hastalıklar sıklıkla görülebiliyor. 

Musluk suyundan bu virüs bulaşabilir mi sorusu da çokça soruluyor. Bu hastalığı taşıyan bir insanın dışkısında bu virüse rastlandı ama şu ana kadar dışkı yoluyla kanalizasyona karıştığına dair bir kayıt yok. İnsanların bu konuda içi rahat olsun. Çeşmelerimizden akan sular klorlu su. Biz bu suyu tadı nedeniyle tüketmiyoruz. Çeşme sularını kaynatarak kullanabilirsiniz. 

Market alışverişlerinde bir seferde ne kadar çok alışveriş yapabiliyorsak o kadar alalım. Ne kadar az evden dışarı çıkarsak o kadar iyi. Daha az insanların tercih ettiği marketleri ve eczaneleri tercih edin. 

Evimizi arabamızı sık sık havalandıralım. Yüzeylerde bu virüsün varsa daha hızlı şekilde imha olmasını sağlarsınız. Mutfak masası, kapı kolları gibi sıkça kullanılan yerleri yüzde 1 çamaşır suyu içeren suyla temizleyin. 

Kronik hastalar ve organ nakli alan insanların bağışıklı sistemi baskılanmış olduğu için bu virüs bu insanlar üzerinde ciddi zararlar veriyor."
 
 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30