Ara ara koku duyunuzu kontrol edin

İngiltere'nin önde gelen kulak burun boğaz (KBB) uzmanlarından olan Profesör Nirmal Kumar ateş ve öksürük gibi daha yaygın semptomlar görülmeyen bazı COVID-19 hastalarınında koku ve tat alma duyularını kaybolduğunun göründüğünü söyledi. İngiliz Profesöre de Türk Kulak Burun Boğaz Uzmanlarından destek geldi.

Ara ara koku duyunuzu kontrol edin
banner115

Konu ile ilgili bilgi veren kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ şu ifadeleri kullandı.

“Biz bu durumu grip vakalarında da görebiliyoruz. Güney Kore ve İngiltere’de bazı hastaların koku körlüğü yaşadığı zaten açıklanmıştı. Türkiye’deki insanlara şunu tavsiye ediyorum. Evlerimizde dezenfektan olarak da kullandığımız kolonyaları ara ara koklayalım. Koku almada problem yaşıyorsanız bir doktora başvurun. Diğer belirtileri göstermeseniz dahi bu koronavirüsün sizde de olabileceği anlamına geliyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis çok önemli. ABD ve Almanya ishal ve koku duyusu kaybını tavsiye olarak açıkladı. 

Her ateşi yüksek olan insan koronavirüs hastası olmayabilir. Her kuru kuru öksüren veya her burun akıntısı olan bu hastalığı taşıyor olmayabilir. Sizlere direkt doktora koşup test yaptırın diyemem. Kendinizi takip edin. Evdeki insanlarla temaslarınızı azaltın. Belirtiler netleşirse o zaman bir doktora başvurun.

Her ateşi çıkan hastaneye koşmasın. Bu virüsü taşımazken hastanede korona hastalığını kapabilirsiniz. Çok acil olmadıkça hastaneye gitmeyin. Kanser gibi ciddi hastalıkları olanlar gitsinler ama şu dönemde mesela cildiyeye gitmenin bir manası yok.

Bu hastalığı çok ciddiye almamız gerekiyor. Ciddiye alacağız ama korkmayacağız. Panik yapmayacağız. 33 yaşında bir vatandaşımız bu hastalıktan vefat etti. Evet ek bir hastalığı olabilir ama bizler de risk altındayız. Sadece yaşlılar ölüyormuş algısı da çok yanlış.”  
 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30