Her gün greyfurt tüketmek iyi değil!

Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta Koronavirüs ile savaşan meyvelerin başında gelen greyfurt meyvesi ile alakalı önemli bir uyarıda bulundu.

Her gün greyfurt tüketmek iyi değil!

Habertürk ekranlarında yayınlanan Gün Ortası programında Hülya Kökenek’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Coşkun Usta greyfurt hakkında şu cümleleri kullandı.

“2-3 gün üst üste greyfurt meyvesini tüketmek sakıncalı durumlar yaratabilir. Bu meyvenin içerisinde yer alan bir madde karaciğerinizdeki bazı enzimlerin miktarının azalmasına neden olabiliyor. Aşırı tüketim vücutta zehirlenme riski doğurabiliyor. Özellikle ilaç kullanan insanların bu uyarılara dikkat etmesi gerekiyor. İlaç kullanan insanlarda bu riskler çok daha fazla. 

Bir sebzeyi veya meyveyi çok faydalı diye sürekli tüketmek de çok faydalı değil. Dengeli beslenmek çok daha doğru bir yöntem. Bir gıdayı çok faydalı diye 10 gün üst üste tüketirseniz vücudunuzda bu duruma karşı farklı bir reaksiyon gösteriyor. İnsan vücudu dinamik bir şey. Siz ona ne verirseniz bir şekilde siz bir cevap veriyor. Vücudumuza sürekli aynı gıdaları üst üste vermek çok doğru bir yaklaşım değil.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30