Makarna sevenler bu habere dikkat!

Belçikalı 20 yaşındaki A.J. ismindeki öğrenci akşam yemeği için salçalı makarnayı mikrodalga fırında ısıtıp yedi saatler sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Doktor makarna yiyerek nasıl bir hata yaptığını böyle açıkladı.

Makarna sevenler bu habere dikkat!
banner115

Belçikalı 20 yaşındaki A.J. ismindeki öğrenci, salçalı makarnayı mikrodalga fırında ısıtıp yedi. A.J. ismindeki kişi yemek yedikten sonra spor yapmak için dışarıya çıktı. Bir saat geçmeden A.J. eve dönmek zorunda kaldı.

Başı ağrıyordu, vücudunun farklı yerlerine kramp girmiş, ishal olmuştu ve kusuyordu. Buna rağmen acile gitmedi ve su içmekle yetindi. A.J. belirtilerin geçeceğini düşündü. Gece yatağına yattı ancak bir daha kalkamadı. A.J. sabah uyanmayınca anne ve babası yatağının baş ucuna gitti. Oğullarını kontrol ettiklerinde nefes almadığını farkettiler.

Metro’dan aktarılanlara göre otopside bakterinin çocuğun karaciğerini iflas ettirdiği görülmüş. Sonradan ölüm nedeninin ‘Bacillus cereus’ ismindeki bakteriden kaynaklanan gıda zehirlenmesi olduğu açıklandı. Sonradan makarnanın beş gün boyunca oda sıcaklığında bekletildiği ortaya çıktı.

Doktorlar şimdi hazırlanmasının ardından günler geçmiş olan ve düzgün muhafaza edilmeyen yemekler hakkında herkesi uyarıyor. “Hemen herkes makarna yiyor. Bir ya da iki gün bekletirseniz pasta zarar vermez. Ancak makarnayı birkaç saatten fazla dışarıda bekletirseniz tehlikedesiniz. Zaten makarna çok kötü kokmaya başlıyor” dedi.

Aslında sorun yemeğin ısıtılması değil. Pişirmenizin üstünden ne kadar süre geçtikten sonra yemeği tekrar yemeniz. Özellikle makarna gibi yemekleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemeniz gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30