Sigarayı mutlaka bırakın!

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Karaalp önemli açıklamalarda bulundu. “Bazı şahıslar insanların bu virüsü hafife almasına neden oldu” diyen Prof. Dr. Atila Karaalp iddiaları şaşkınlıkla takip ettiklerini söyledi.

Sigarayı mutlaka bırakın!
banner127

Habertürk ekranlarında konuşan Prof. Dr. Atila Karaalp programda özetle, “Halkımız çıldırmış vaziyette gıda takviyeleri, çeşitli otlar yemeye başladı. İnsanlar her duyduklarını denemeye başladı. Hemen hemen her gün yeni iddialar ortaya atılmaya da devam ediyor. Kelle paçadan girdik, sumaktan çıktık. Bunun en temel sebebi Televizyon programlarının önüne geleni canlı yayınlara konuk olarak almasından kaynaklanıyor. O kadar çok çeşitli iddialar ortaya atıldı ki şaşırıp kaldık. Aklımıza ilk gelenleri sayalım. Gargara yaparak bu virüsten kurtulabilirsiniz denildi. Türklerin gen yapısını nedeniyle bu hastalık bulaşmaz denildi. Kelle Paça ve İşkembe bu virüsten korur denildi. Doğru bilgiye o kadar hasret kaldık ki insanlar endişe ve umut arasında gidip geldiler. Bazı şahıslar insanların bu virüsü hafife almasına neden oldu. Ama artık durumun ciddiyeti kavrandı ve TV’lerde sadece işinin uzmanı insanları görür olduk.

Aslında insan vücudunda yer alan bağışıklık sistemi son derece kuvvetli bir sistem. Sizi bu zamana kadar da kusursuz çalışan bu sistem ayakta tuttu. İşin aslı dışarıdan ek bir takviye almaya inanın ihtiyaç yok. Biz Türk toplumunun özünde sebze yemekleri ve bakliyatlar var. Bizim Türk toplumu olarak en büyük problemimiz sigara alışkanlığı. Sigara kadar bizim vücudumuza zarar veren başka bir şey yok. Sigara içmemek alacağınız gıda takviyelerinden çok çok çok daha faydalı bir şey. C vitamini size +5 katkıda bulunursa, sigara içmek sizde -1000 kaybettirir. Kıyaslanamaz bile. 

Şu ana kadar internette ve sosyal medyada bağışıklık sistemini güçlendirir diye iddia edilen söylentilerin hiçbirinin bilimsel kanıtı yok. Sadece mantık yürüterek yorumlar yapılıyor. Zannedilmesin ki klinik ortamlarda bunlar araştırılmıyor. Her iddia kontrol ediliyor ama ispatlanan bir iddia yok.” ifadelerini kullandı.
 
 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30