Şu günlerde psikolojimizi nasıl koruyacağız?

Hayati olan bir konuda akıl ve ruh sağlığımız...

Şu günlerde psikolojimizi nasıl koruyacağız?
banner127

Malum yaşadığımız süreçte korku, panik ve endişe duygusu ölümcül virüsten daha hızlı yayılabiliyor. Hele bir de sosyal medya araçlarını kullanıyorsak. İzlediklerimiz, okuduklarımız dahası tam da bu günlere özel ortalığa saçılan yalan yanlış bilgiler ve ses kayıtları. Bir fısıltı gazetesidir gidiyor. Peki bu virüs yalanlarına karşı ne yapmak gerek. Psikolojimizi nasıl koruyacağız.

Koronavirüsten korkanlar maske, eldiven veya dezenfekte onlarak kendilerini bir şekilde koruyorlar. Fakat bu durumun bir de psikolojik boyutu var. Çünkü artık iş yerlerinde, toplu taşımalarda, özellikle de sosyal medyada birçok bilgi dolaşıyor. Tabii bu durumdan da en çok ister istemez psikolojimiz etkileniyor.

Dünya kavruluyor. Türkiye şimdilik bu yangından en az etkilenen ülkelerden biri. Günlerdir uzmanlar alabileceğimiz önlemlere ilişkin bilgi veriyorlar. Bu işin ilk adımı elbette ama bedenimiz kadar psikolojimizi de korumak önemli. Öncelikle genel temizliğe dikkat etmek sonrasındaysa sakin kalacağız. Hem bizi, hem ailemize, hem çocuklarımızı etkileyecek bir durum. Öncelikle bizim o stresi üstümüze kontrol altına almamız gerekiyor. Stresi kontrol altına alırsak zaten belli başlı durumları aşacağız. 

Tabii bir de çocuklar var. Onları hastalıktan korurken psikolojilerini de dikkate almalıyız. Bu süreçteki en büyük görevde ailelere düşüyor. Doğru bir şekilde karşımızdaki bir bireymiş gibi onlara konuşarak bu şekilde üstesinden gelebiliriz.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30