Zehirlenmeye yol açıyor!

Özellikle mutfağın vazgeçilmez malzemelerden biri olan alüminyum folyo ile ilgili araştırma sonuçlarını duyunca bir daha mutfağınıza almayacaksınız.

Zehirlenmeye yol açıyor!

Alüminyum folyo kullananlardan mısınız? Merak etmeyin herkes kullanıyor. Mutfağın vazgeçilmez malzemelerinden olan alüminyum folyonun işimizi kolaykaştırdığı bir gerçek. Kimi zaman gıdaları saklarken kimi zaman da yemek pişirme esnasında imdadımıza koşar. Ancak son zamanlarda alüminyum folyonun yemek pişirme esnasında kullanımı hakkında olumsuz iddialar ortaya çıktı. Üstelik bu söylemler son derece ciddi!

Mutfakta elimizin altında devamlı bulunsun istediğimiz kurtarıcı bir üründür alüminyum folyo. Gıda korumasında bize yardımcı olan ürün, yemeklerin saklanması ve pişirilmesi konusunda da vazgeçilmezdir. Bu kullanım alanları işimizi kolaylaştırsa da aslında çok büyük tehlikelere neden olduğu ortaya çıktı.

Ateşe dayanıklı olması sebebiyle yemek pişirme esnasında kullanılan ürün, ısınınca bazı maddelerle etkileşime geçer ve çözünerek alüminyumu gıdaların emmesine neden olabilir. Genellikle bu durum uzun süre pişen, asitli, sulu yiyeceklerle beraber pişirildiğinde görülür.

Vücudumuzda bulunan demir, çinko gibi metaller normal şartlarda sağlığımız için yararlıdır, ancak bazı metallerin vücudumuzda miktarı yükseldikçe bünyede toksik etki yaratır. Bu ağır metallerin birkaçı şöyle: Alüminyum, bakır, kurşun, platin, civa ve arsenik...

Alüminyum sadece zehirlenmeye yol açmıyor, yapılan araştırmalar etkilerinin çok daha ileri boyutta olduğunu ortaya koyuyor; alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktardaki alüminyum, araştırmacıların aklında şöyle bir düşünceyen neden olmuş: Alzheimer ve alüminyum arasında bağlantı olması... Yani alüminyum kullanılarak hazırlanan yemekler alzheimer, anemi, zeka geriliği ve kansere neden olabileceğine dair araştırmalar mevcut.

Bundan sonra alüminyum folyo kullanarak bir şeyler pişirmeyi bırakın. Alüminyum folyoyu yiyeceklerinizi sağlamak için buzdolabında olması ve uzun süre bırakılmaması şartıyla kullanabilirsiniz. Bir süre sonra alüminyum dolapta da olsa yiyeceğe sızacaktır.

Bu nedenle pişmekte olan bir yiyeceğin üstünde folyo varsa, yiyecek alüminyumu emer. Ain Shams Üniversitesi’ndeki Ghada Bassioni ismindeki bir profesör yaptığı deneylerdealüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklerde yüksek miktarda alüminyum olduğunu saptadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30