Bu film Netflix’te rekor kırdı!

Netflix'in yeni filmi Bird Box rekorları alt üst etti, yetmedi sosyal medyada yeni bir akım başlattı. Peki ama Sandra Bullock’un başrolünde yer aldığı film neden bu kadar tutuldu, nasıl bir akıma dönüştü? İşte Bird Box hakkında bilmeniz gerekenler...

Bu film Netflix’te rekor kırdı!
banner115

Bird Box yayınlanmaya başladığı ilk haftada 45 milyonun üzerinde izlenme sayısı elde ederek Netflix’te ilk 7 günde en fazla izlenen yapım oldu. Film eğer beyazperdede gösterilseydi, bu izlenme oranıyla bir haftada 422 milyon doların üstünde hasılat elde edecekti.

Trevante Rhodes, Sarah Paulson ve John Malkovich’in oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin başrolünde Sandra Bullock’u izliyoruz. Bullock aynı zamanda filmin yapımcıları arasında da yer alıyor.

Ocean’s Eight’in ardından yeniden bir arada izlediğimiz Sarah Paulson ve Sandra Bullock bu kez abla kardeş rolünde.

Emmy ödüllü The Night Manager’ın yönetmeni Susanne Bier, Eric Heisserer’ın kaleme aldığı Josh Malerman’ın aynı isimli romanının beyazperdeye uyarlanmasında da yönetmen koltuğunda.

Filmin konusu, John Krasinski’nin Sessiz Bir Yer adlı gerilim eserini de anımsatıyor. A Quite Place’te konuşmak, ses çıkarmak tehlikeliyken Bird Box’ta görmek son anlamına geliyor.

BİRD BOX KONUSU

Filmde her şey tam beş yıl öncesinde başlar. Malorie adlı kadının hamileliği ile başlayan filmde, ortaya çıkan ‘bilinmeyen kötü bir güç’ onu gören insanları en kötü korkuları, pişmanlıkları ve kayıpları ile yüzleştirip intihara sürükler…

Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak gelir. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie artık gitmelidir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir.

Tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekir. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değildir.

SOSYAL MEDYADA AKIM BAŞLATTI

Malorie’nin gözleri kapalı yolculuğu sosyal medyadaki akımlara bir yenisini ekledi: Bird Box Challenge. Dünyanın her yerine hızla yayılan bu akımın ana parçası göz bantları. Filmden esinlenen insanlar, göz bantları kullanarak gündelik işlerini yapmaya başladı ve bunları sosyal medyada paylaştı Paylaşımlar arasında gözlerini bere ile kapatıp araba kullanmaya çalışanlar bile var.

Bunun üzerine Netflix’ten bir açıklama geldi. Netflix’in, “Bu akımın nasıl başladığınız bilmiyoruz ama lütfen yapmayın” sözleri ile başladığı mesaj “2019’u hastanede geçirmenizi istemiyoruz” sözleri ile son buldu.

120 dakika süren film, 90 dakikadan sonra yorucu olmasıyla eleştiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30