Alın teri dökeceğiz ve kazanacağız

Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın da ucuz ekmeğe ihtiyacı var. Hayat çok pahalı. Özellikle yoksulluk envanteri de yapıyor belediye başkanlarımız. Yoksulların ağırlıklı olarak bulunduğu yer İstanbul. Dolayısıyla 1 milyonun üzerinde yoksul hane var. O hanelere ekmek girmesi lazım. O hanelerin ucuz ekmek alması lazım."

Alın teri dökeceğiz ve kazanacağız
banner115

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da İSTON A.Ş Hadımköy Fabrikası ile Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası inşaatını gezdi.

Kılıçdaroğlu, İSTON A.Ş Hadımköy Fabrikasını gezerken, İSTON Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, burada incelediği Halk Ekmek için yapılan yeni prefabrik yapıların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Hadımköy Halk Ekmek Ana Fabrika Binası inşaat alanına geldi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, butona basarak temele harç döktü.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni ekmek fabrikası açılmasındaki amacın fırıncılarla rekabet etmek olmadığını, hem esnafın hem halkın kazanmasını istediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Halkın da ucuz ekmeğe ihtiyacı var. Hayat çok pahalı. Özellikle yoksulluk envanteri de yapıyor belediye başkanlarımız. Yoksulların ağırlıklı olarak bulunduğu yer İstanbul. Dolayısıyla 1 milyonun üzerinde yoksul hane var. O hanelere ekmek girmesi lazım. O hanelerin ucuz ekmek alması lazım. Görevini yapıyor (İBB Başkanı) görevinde başarılı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir soru üzerine, kentte üç noktada ekmek imalatı yapıldığını, ihtiyacın artması dolayısıyla imalata hız verdiklerini söyledi.

İnşaat çalışmasının yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını dile getiren İmamoğlu, "2022'nin yılbaşından itibaren İstanbullulara buradan da ekmek üretimine başlamış olacağız." dedi. 

Halk Ekmek fabrika inşaatını gezdikten sonra yakındaki bir tatlıcıya gelen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, esnafla sohbet etti. Tezgaha geçerek tatlı kesen İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’na burada tatlı ikram edildi.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Emine Gülizar Emecan ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaat alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada da hattın hayırlı olmasını temenni etti.

İstanbul'u "küçük Türkiye" olarak tanımlayan ve dünyanın en önemli metropollerinden birisi olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda hala İstanbul'da ulaşım sorununun çözülememesini eleştirdi.

Yerel yönetimlerde sağladıkları başarının merkezi yönetimde sağlayacakları başarının işareti olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi en kısa sürede bölgesindeki bütün sorunlarından arındırıp görkemli, güvenilir ve saygınlığı giderek artan bir ülke haline getireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurt dışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Kararlıyım, bunu mutlaka ama mutlaka birlikte yapacağız. Birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız, birlikte 83 milyon insanın Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet etmesine son vereceğiz. Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve kazanacağız. Bunu yapacağız, beraber yapacağız. Esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, işçisiyle beraber yapacağız, birlikte yapacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda katılımcıların Berat Kandilini kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30