Bir rant kavgasıdır gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, tarihi Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü yıldönümü nedeniyle "Hak, hukuk, adalet" sloganları eşliğinde karşılandı. Kılıçdaroğlu duygu dolu anlar yaşarken, gözlerinin dolduğu görüldü.

Bir rant kavgasıdır gidiyor
banner115

Partisinin MYK toplantısına başkanlık yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu.

“Beni duygulandırıyorsunuz arkadaşlar. Biz bu memlekette 83 milyon için yürüdük. Hâlâ aynı noktada mıyız? Hayır, o ilk adımımızdı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz!”

“Bu ülkede haksız yere hapislerde çürüyen kardeşlerimiz için, kalemini satmayan gazeteciler için, hiçbir kişisel beklenti içinde olmaksızın 83 milyonun adalet talebi için yürüdük.”

“3 yıl önce yürüdük. Neden yürüdük? Bu cennet vatanda kardeş olalım, kavga etymeyelim diye yürüdük. Bu cennet vatanda bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye yürüdük.”

“İnsanlık tarihi adalet mücadelesi tarihidir.”

“Adalet dünyanın ortak paydası olmak zorundadır. Yalnız yürümek için yola çıktım. Ama adalet talebi o kadar yoğundu ki milyonlara ulaştık. Her dönemin bir Firavun’u olmuştur. Adalet talebinin içini boşalttılar. Firavunlar boşaltacak milyonlar dolduracak!”

“İnsanlık hep adaleti aramıştır. Gelen bütün peygamberler adaleti tesis etmek için gelmiştir. Güzel ahlakı ve liyakati tesis etmek için gelmiştir. Eğer insansak, bizim gibi düşünmeyenin de hakkı vardır diye düşüneceğiz.”

“Evet yürüdüm. Kimseyi de davet etmedim. Ben ve eşim yalnız yürüyecektik. Ama adalet talebi o kadar yüksek ki, milyonlar yürüdü. Bizim böyle tarihsel bir sorumluluğumuz var. Geleceğe yürüdük, yürüyemeyenler bize destek oldu.”

“Buradan bütün aile hekimlerine de şükranlarımı iletiyorum. Sorunlar varsa çözümleri de vardır. Buradan bizim belediye başkanlarımıza da

“Bir kişi hayatını kaybetti, ailesini aradım başsağlığı dileklerinde bulundum. Allah'tan rahmet diliyorum. Diliyoruz benzer olaylar bir daha yaşanmaz.”

“Bingöl'de 3 kez deprem oldu. Büyük Marmara depreminden sonra 18 yıldır iktidarda olanlar bir şey yapmadılar. Hâlâ olduğu yerde çöken binalar var.”

“Ellerini oynatmış, önlem almış değiller. Bir rant kavgasıdır gidiyor. Doğarken eşit doğduk, ölürken de eşit öleceğiz. Bir kefen dışında bir şey götüremeyeceğiz. Bu rant hırsı nedir?”

“Hâlâ İstanbul en büyük risk olarak duruyor önümüzde. Sormayacak mıyız; 18 yılda ne yaptınız? Siz devleti nasıl yönetiyorsunuz? İnsan hayatı değerli. AK Parti'ye en çok oy çıkan yerler, deprem riskinin en yüksek olduğu yerler.”

“Anayasamız, ‘Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır’ diyor. 21. yüzyılın Türkiyesinde durum tam tersi. Anayasaya taban tabana zıt uygulamalara imza atıyorlar!”

“Müyesser Yıldız'ın tutuklanmasına sebep olan bütün bilgiler internette hâlâ var. Yalnızca saray halk duymasın istiyor. O yüzden insanlar tutuklanıyor.”

“Medyanın %90’ını havuz medyasına dönüştürdüler. Havuz medyasını vatandaş izlemedi. Vatandaşın izlediği, okuduğu medyayı ele geçirmeye çalıştılar.”

“Havuz gazeteleri aynı manşeti atıyor. Ne yaparsanız yapın ne yazarsanız yazın, kumpasınıza katılmayacağız. Biz doğru haberin peşindeyiz.”

“Sosyal medyada trollerle gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Pek çok gazeteci hapiste. AİHM kararlarını bile uygulamıyorlar. Bu, Firavun’un adaletidir!”

“Boykot ettiğimiz kanalda yayın yapıyorlar, 4 tane beslemenin karşısına bir CHP'li. Her birine 10'ar dakika veriyorlar. CHP'liye sıra geliyor, iki cümle kurunca süren doldu diyorlar. Boykot ettik!”

“Çocuğuna ekmek bulmak için konteynerleri gezen kadını bu saraydakiler görüyor mu düşünüyor mu? Bütün kadınlara sesleniyorum, evinizde huzur yoksa sebebi saray sosyetesidir.”

“Baskı rejimi, 20 Temmuz doğal darbesinin sonucudur. Ama bunları aşacağız. Ne dedik? İnsanlık tarihi adalet mücadelesinin tarihidir.”

“Bunları aşacağız, asla karamsar olmayacağız. Adalet ve liyakat kardeş sözcüklerdir. Bir devlet adalet ve liyakatla yönetilmelidir.”

“Devleti yönetenler, devleti arpalık olarak kullanamazlar!”

“Çikolata kutusunda rüşvet alan adamı büyükelçi yaparsanız o ülke halkı şunu düşünür, bu rüşvetçiyi buraya gönderen de demek ki aynı meşreptendir!”

“Hırsıza destek veren de hırsızdır. Çete nedir, yasadışı bir işi yapmak için bir araya gelen insan topluluğu.”“Televizyona birisi çıktı. Biz FETÖ'yle işbirliği yaptık, Kemalistleri devirmek için dedi. Bu kardeşime öncelikle teşekkür ediyorum, bir gerçeği itiraf ettiği için. Bunu biz söylüyorduk ama halk bunlar muhalefet diyordu. Şimdi AKP'li biri itiraf etti.”

“Geçenlerde banka yönetimine dünya şampiyonu bir güreşçi atadılar. Devleti devlet olarak değil, soyulacak yer olarak görüyorlar. Bu sporcu kardeşimizden tek ricam; elde ettiğin başarıları gölgeleme, teşekkür ederek bu görevi iade et kardeşim.”

“Bir broşür hazırladık, Arpalık Aile Şirketi. Hem milletvekili, hem x, hem y, hem z yönetim kurulu üyesi....”

“Bankalara öyle kişiler atadılar ki adamlar ATM’den para çekmesini bilmiyorlar ama bankanın yönetim kurulunda.”

“20 bin öğretmen atama bekliyor. Niye atama yapmıyorlar? Para gider diye. Ama 3’er 4’er maaşlı adamları kendi istedikleri yere atıyorlar.”

“Üniversite mezunu nice insan evine ekmek götüremiyor, babalarının ellerine bakıyorlar. Kendilerine gelince Amerikalarda dünyalıklarını yaptılar, saraylarda oturuyorlar. Lafa gelince Müslümanız diyorlar.”

“Müslüman harama el uzatmaz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Çocuklar aç yatıyor birileri de üç, dört yerden maaş alıyorlar. Yeter ya!”

“TÜİK'e göre yıllık geliri 7 bin TL altında olan 11 milyon kişi var. Bu rakamı TÜİK bile gizleyemiyor. Sarayda oturanların bunları görünce yüzleri kızarıyor mu? 18 yıldır devleti yöneteceksin, 11 milyon kişinin geliri aylık 583 lira olacak!”

“Eğer FETÖ ile işbirliği yaptığınızı kabul ediyorsanız, Harp Okulu öğrencilerinin ne suçu var? Hiçbir savcı harekete geçti mi? Hayır, neden? Saray’ın korkusundan!”

“Covid’le mücadelede 1 tek maskeyi bile 1 TL'ye satıyorlar. Bizim belediyeler bedava dağıtıyor, vay niye bedava dağıtıp kötü örnek oluyorsunuz diyorlar.”

“Vatandaştan aldığın verginin hesabını vermiyorsan ‘sen hırsızsın’ demektir! Siyasetin en temel kuralı hesap vermektir. Hesap vermiyor. Ama aldığı vergilerden ilk beş ayda tefecilere 65 milyar TL verdi!”

“Saray'da yaşayan adam kirada yaşayan insandan neden para ister? Neden IBAN numarası verir? Sülük gibi, kene gibi emdiniz milletin kanını!”

“2018 yılında 9 TL olan gülün fiyatı 2020'de nasıl 5 TL oldu? Mazotun mu fiyatı azaldı, gübrenin mi?”

“İthal hayvan getiriyoruz, ithal yemle besliyoruz. Ülkenin geldiği durum bu.”

“Gül için fiyat açıklamıyor, özel şirketlere 5 TL'den satmaya zorluyorsun ama Bulgaristan'dan gül ithal ediyorsun. Çay üreticisi çayını satamıyor ama İran'dan çay ithal ediyorsun.”

“Balıkesir'de 40 bin 54 kişi biz tarımı bıraktık çekiliyoruz dedi. Eserinizle gurur duyun!”

“Çiftçinin devletten 175 milyar TL alacağı var.”

“Senin üreticilerin perişan! Sen gidiyorsun gülü, çayı dışarıdan ithal ediyorsun. Artık çiftçinin de düşünmesi lazım. Oyunu da çocuğunu düşünerek versin!”

“Yiyin efendiler yiyin. Yemezseniz namertsiniz ama sizi götürmek de bizim boynumuzun borcu!”

“Temmuz’da yapılacak sınavı Haziran’a çektiler. Bilim kurulunun görüşünü değil, otelleri nasıl doldururuz diye düşünerek iş yaptılar sınavı erkene çektiler.”

“Sosyal medyada Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'a, bir anneye, bir kadına olmadık hakaret edildi. Siz insan mısınız? Gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Bir de madalya taksaydınız, yeşil!”

“Hükümete de sormak lazım. Çocuklarımızın sağlığını, hakkını, hukukunu hangi koşullarda koruyacaksınız? Bunları bilmiyoruz. Önümüzdeki süreçte göreceğiz.”

“Bütün belediye başkanlarına çağrım; gürültüsüz bir ortam sağlayın, mutlaka orada bir aracınız olsun çocuklara ücretsiz maske, dezenfektan, kalem ve su dağıtın.”

“Rahmetli babam derdi ki, ‘oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur’ öyle de oluyor.”

“Bu FETÖ ile iş birliğini itiraf eden zat, kitap yazmış. Kitabın adı da ‘Yönünü şaşıran ok’ diye. ‘Kılıçdaroğlu FETÖ’cü’ diyor ya, 83 milyonun karşısında FETÖ ile iş birliği yaptıklarını itiraf ediyor.”

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30