Bu kıyaslamayı nasıl yaparsın

Cemal Enginyurt: "Japonya ile bizi kıyaslıyor. 1 dolar ile 114 Japon yeni alınıyor diyor. Biri de çıkıp demiyor ki biz TL’den altı tane sıfır sildik. Bu sıfırları silmesek bugün 1 dolar 11 milyon liranın üzerinde olurdu."

Bu kıyaslamayı nasıl yaparsın

Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt TV100 ekranlarında yayınlanan Sağlı Sollu programına konuk oldu.

Cemal Enginyurt programda ekonomi ile alakalı olarak özetle şu ifadeleri kullandı;

BU KRİZİN BİR SAHİBİ YOK
Bu ülke 2001 yılında bir kriz yaşamıştı. 2008 yılında da kriz yaşandı. Bu krizlerin sahipleri vardı. Sorumluları çıkıp çözüm üretebiliyorlardı. Krizi çözmek için devreye giren bir irade vardı. Ama bu sene yaşanan krizin bir sahibi yok. 

BAKAN BEY HİÇ KONUŞMUYOR
Sayın Cumhurbaşkanı, “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur kimse beni bundan döndüremez. Nas’a göre hareket etmek gerekir, tek başıma da kalsam bildiğim yolda yürüyeceğim” diyor. Ülkenin Maliye Bakanını sadece bütçe konuşmalarında gördük. Ülke sürekli kriz yaşıyor. Sürekli faizler değişiyor. Ama Bakan bey hiç konuşmuyor. Merkez Bankası Başkanı ilgili alanının dışında açıklamalar yapıyor. 

BİRİ DE ÇIKIP ALTI TANE SIFIR SİLDİK DEMİYOR
‘Ben ekonomistim’ diyen, ‘ekonominin kitabını yazdık’ diyenlerin ülkeyi getirdiği durum ortada. İyi ki yazmış ha. Yazmasaydı ne olurduk diye düşünüyorum. Dolar 11 liranın üzerine çıkmış hala çıkıp insanlarla kafa buluyorlar. Yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Japonya ile bizi kıyaslıyor. 1 dolar ile 114 Japon yeni alınıyor diyor. Biri de çıkıp demiyor ki biz TL’den altı tane sıfır sildik. Bu sıfırları silmesek bugün dolar 11 milyon liranın üzerinde olurdu. Japonya’da milli gelir 40 bin dolar. 1993 yılından bugüne dolara karşı Japon yeni hiç değer kaybı yaşamamış. Sen bu kıyaslamayı nasıl yaparsın. 

AÇLIK HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
200 Liralık banknotlar 2009 yılında piyasaya sürüldü. O günlerde 200 lira ile 131 dolar alabiliyorduk. Bugünlerde sadece 18 dolar alabiliyoruz. Türkiye’de konuşması gerekenler maalesef konuşmuyor. Ülke ekonomisi kötüye gidiyor. 2001 krizinden daha büyük bir kriz yaşıyoruz. Açlık her geçen gün büyüyor. Bu ülkenin bir kurtuluşa ihtiyacı var. Bir an önce ülkeyi el birliği ile ayağa kaldırmak gerekiyor. Yazı tura atmak için 1 lirayı havaya attık, yere düşene kadar 90 kuruşa düştü.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2021, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30