Cezalar gözden geçirilmeli

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Maalesef, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “kadınlara yönelen şiddet” önlenemiyor” dedi.

Cezalar gözden geçirilmeli

Mustafa Destici’nin açıklamaları şu şekilde;

“Neredeyse her gün utanç ve üzüntüyle şahit olduğumuz çirkin ve korkunç hadiselerle karşılaşıyoruz. Yaşadığımız çağda, insanlığın en büyük ayıbı olduğunu düşündüğüm “kadına şiddet” olaylarının, tüm dünyada, insanlığın mutluluğunun ve huzurunun önündeki en önemli engellerden biri olduğunu düşünüyorum.

Konunun, eğitimden güvenliğe, ekonomiden hukuka pek çok boyutu var. Düşüncelerimizi, yapılması gerekenleri, her fırsatta, yetki sahipleriyle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Yapılması gereken diğer çalışmaları ihmal etmeden; maalesef hukuk sistemimizdeki cezalar bu tip suçlar için yetersiz kalıyor.

Daha önce de defalarca kez dile getirmiştim: “Bir toplumda bir suça engel olamıyorsanız yapmanız gereken ilk iş, o suça ait cezaları gözden geçirmektir.”

Milletimizin varlığını, mutluluğunu, refahını, güvenliğini, özgürlüğünü, bağımsızlığını ilelebet payidar kılmak için çıktığımız yolculuğa, hiçbir taviz vermeden, tereddüt etmeden, yorulmadan devam ediyoruz.

Hiçbir korkuya esir olmadan inandıklarımızı söylüyoruz, inandıklarımızı yapıyoruz.

Her alanda, milletimizin haklarını koruma mücadelesi verirken, tüm dünya Türklüğünün, dünya üzerinde zulüm gören din kardeşlerimizin ve tüm mazlumların sesi olmaya çalışıyoruz.

Hiçbir zorluğa, engele, imkansızlığa aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte daha güçlü olacağız.

Öncelikle, “Kadın” denince ilk aklımıza gelen, Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Halime Çavuşları, şehit öğretmenlerimizi ve terör kurbanı tüm kadınlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2021, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30