Demokrasiye baş kaldıran cezasını çeker!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yassıada yalnızca denizin ortasında sivrilen kara parçasının adı değildir. Burası, milli hafızalara kazınmış, alacakaranlık devrin hukuk kisvesiyle demokrasiyle vurulan paslı zincirlerin simgeleşmiş yeridir." dedi.

Demokrasiye baş kaldıran cezasını çeker!
banner115

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir. Aziz milletimizin taktir ve tercihleri de hazin bir şekilde sorguya çekilmiştir. Menfur izlerinin silinmesi maksadıyla 2013 yılında önemli bir adım atılmıştır. Demokrasi ve özgürlükler adası Yassıada'ya verilmiştir.

Cepheleşerek sonuç alamayağımız görülmektedir. 1950'li yıllara şerk düşen siyasi kamplaşmalar, katılaşmış önyargılar, milli dayanışmamıza fazlasıyla zarar vermiştir.

Şahsımı davetinden dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Adanın imar ve inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, demokrasi pek çok tanımının yanında tahammül sistemi sabır ve saygı rejimidir. Milletin verdiği yetkiyi tekrardan alacak milletin ta kendisidir. Sevsek de sevmesek de sandıktan çıkan sonuç zorla baskıyla tahrip edilirse acı olaylar ortaya çıkacaktır.

İç ve dış mihrakların yıkım kervanına dahil olması tek kelimeyle felakettir. Türkiye'yi dar ölçekli kaymak tabaka, elit ve azınlık bir ülke değilde milletin öz be öz evlatları yönettikçe çıkar güçleri elbet rahatsız olmuşlardır.

Eşit gizli genel oy ilkesi demokrasinin can damarıdır.

Millet iradesine çevrilmiş silahlar demokrasinin inkar ve infaz hükmüdür.

Kurmacı mahkemeler, devri sabık yaratma çabaları, cunta çabaları, darbeci eylemler on yıllar boyunca demokrasiyi kötürüm bırakmış hem de özgürlükleri sekteye uğratmıştır. Yassıada mahkemelerini kuranlar bir devri değil demokrasi ve özgürlükleri sanık sandalyesine oturmuşlardır.

Nitekim acı verici tecrübelerle bu durum tespit edilmiştir. Yassıada yıllarca demokrasi ayıplarının mihrakı ile anılmıştır. Bu sicilin temizlenmesi, geçmişle yüzleşme teşebbüsü önemli bir gelişmedir.

Dikkate almadıkları bir gerçek varsa o da şudur; Ezemeyecekleri, yenemeyecekleri milletimizin bileği değil soylu ve cesur yüreğidir. Bu yürek oldukça, bu yüksek duruş varşığını korudukça hiçbir demokrasi düşmanı, hiçbir millet muhalifi tıbbi 15 Temmuz'da olduğu gibi, belini doğrultamayacak, başını kaldıramayacak, başını kaldırsa bile cezasını çekecektir.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30