Devlet Bahçeli'den sert açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İlker Başbuğ’un darbe imalarıyla ilgili, "Düşünce ve kanaatleri her zaviyeden sakıncalı, her cepheden sorunludur. Bu şahsın mantık hataları, kafa karışıklığı ileri düzeydedir" dedi.

Devlet Bahçeli'den sert açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un darbe imalarına tepki gösterdi.

'Her açıdan sakıncalı, sorunludur'

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Sayın İlker Başbuğ’un, 4 Ocak 2021’de Cumhuriyet Gazetesi’nde neşredilen düşünce ve kanaatleri her zaviyeden sakıncalı, her cepheden sorunludur.
Bu şahsın mantık hataları, kafa karışıklığı ileri düzeydedir."

"Darbe cinayettir, ihanettir"

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamayla Başbuğ'un 27 Mayıs darbesine yönelik sözlerini "gaflet ve garabet" olarak değerlendirdi.

"Demokrasiye ve millet iradesine silah doğrultmak, buna heves etmek, bunu aklından geçirmek büyük bir suçtur. Darbe cinayettir, melanettir, ihanettir. Darbeler arasında mukayese yapmak ya bilgisizliğin ya da bilip de asıl hedefi perdeleyen mahsurlu bir mizacın eseridir."

"Yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır"

Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından yapılan protestolarla ilgili şunları söyledi:

"Yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır. Buna tahammül edemeyenlerin şanslarını fazla zorlamamaları, anarjist projelere kapılmamaları hassaten tavsiyemdir. Boğaziçi Üniversitesi’ne meşru ve hukuken geçerli bir rektör atamasını gerekçe olarak gösterip Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyenler terörizmin piyonları, öğrenci kılıklı bölücülerdir. Darbe imaları, erken seçim dayatmaları ortadayken, bunun üstüne üniversitelerde öğrenci olaylarının fitilini tutuşturma arayışları vatana ihanettir. Gezi Parkı kalkışması çıkarma niyeti başı ezilmesi gereken bir komplodur."

'Zillet İttifakı'nın söylemleri sakat ve sancılıdır'

MHP Lideri, CHP'yi de Fikri Sağlar'ın başörtüsü açıklaması üzerinden eleştirdi.

"Başörtüsü üzerinden kutuplaşma dinamiklerini harekete geçirmeyi planlayan faşist ve faziletsiz simalara müsaade edilmeyecektir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi nerede durduğunu netleştirmelidir. Çünkü CHP’nin olduğu her yerde hizip, husumet ve huzursuzluk vaki bir çarpıklık olarak belirginlik kazanmaktadır. Zillet İttifakı'nın söylemleri, siyaset metotları, kamuoyuyla ilişkileri ve irtibat kanalları sakat ve sancılıdır."

"Ayasofya'nın açılışını 'felaket' gibi lanse etmek utanç verici alçalmadır"

Devlet Bahçeli, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin açılmasının, 2020 yılının felaket ve gözyaşı olaylarından birisi olarak lanse edilmesini "kaygı ve utanç verici bir alçalma" olarak nitelendirdi. Bu üslubun Türk ve İslam düşmanlarının üslubu olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kimin sözcüsü, kimlerin gözcüsü oldukları esasen belli olanların Türkiye'nin tarihi ve egemenlik haklarına kastetme düşüncesi zulme taşeronluk, 'Megali İdea' zırvalığına teşrifatçılıktır. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin kilitlerinden kurtulup Müslüman vicdanlarla buluşması 2020 yılının muhteşem bir olayı, millet nazarında unutulmayacak bir zafer anıdır. Ziyadesiyle meydandır ki bu kutlu açılışı çekemeyenler iddia ve ilan ettikleri felaket tablosunun asıl yüzleridir. Anlaşıldığı kadarıyla iç ve dış işgal cephesinin eşzamanlı provokasyonları 2021 yılında da devam edecektir. Ancak Türk milleti basiretlidir, şuurludur, kudret, kuvvet ve ufuk sahibidir. Bu itibarla teşkil edilen zillet ve husumet cephesinin şımarıklıklarına asla izin ve imkan vermeyecektir."

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30