Durmak yok, yola devam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalle başkanlarıyla iftar yemeğinde konuştu.

Durmak yok, yola devam!
banner127

AK Parti’nin bunca yıldır belediyelerde bulunuyor olmasının sırrı burada gizlidir, biz milletimizin kalbinde doğduk, orada büyüdük. Milletimizle irtibatımızı hiç kesmedik, siyasette başarı çıtamızı milletimizle olan muhabbetimizle yukarıya çıkardık.

Hamdolsun ne halk oylamalarında ne cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ne diğer seçimlerde hayal kırıklığına uğramadım. Ecdat, bir musibet bin nasihatten iyidir diyor, 31 Mart seçimleri işte böyle büyük dersler mahiyetindedir. Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak diye bir anlayış kesinlikle yoktur. Milletimizin gösterdiği istikamette sürekli kendini yenileyerek üretmeye devam edeceğiz. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamızda sahada yürüttüğümüz çalışmaların çok büyük payı vardır. AK Parti’yi tüm milletimizle beraber kurduk.

Milletimizle kurduğumuz güç bağında, mahalle sistemimizin çok büyük payı vardır. İstanbul’da 2 milyon 300 bin üyeye sahibiz, şimdi İstanbul’da bu kadar üyeye sahipsek bu üyelerimizi ciddi manada çalıştıralım. Üyeyim ama çalışmıyorum olmaz, kadın kollarımızın 4 buçuk milyonu bulan, gençlik kollarımızın 1 buçuk milyonu bulan sayısı diğer partilerin çoğunun üye sayısından fazladır.

Şimdi önümüzde bir yenileme seçimi var, YSK seçimin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verdi. Yaşanan ve ispatlanan kanunsuzluklar, organize usulsüzlükler, hırsızlıklar vardır. Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı tam bir felakettir. Çünkü bireysel hırsızlıkta bir kişinin malını çalarsınız milli irade hırsızlığında tüm insanların hakkını çalmış olursunuz.

Biz bu süreçte milletimizin hakkını korumak için mücadele ettik, bu yüzden YSK’nın yenileme kararını isabetli buluyoruz.

YSK'nın gerekçeli kararında tüm tartışmalar, değerlendirmeler, belgeler yer alıyor. İki temel sebebe dayandırdığını görüyoruz. Memur olması gereken sandık kurulu başkanlarının, emeklilerden, özel sektör çalışanlardan ve kim olduğu belirsiz kişiler olmasındandır.

İstanbul genelinde toplamda 212 binin üzerinde seçmeni olan 754 sandıkta sandık kurulu başkanları, kanuna açıkça aykırı olan kişilerden atanmıştır.

1963'te şüpheli olduğu için seçim iptal edilmişti. Şimdi aynı durum var. Daha neyi düşünüyoruz? Karşımıza bir tarafta 212 bin diğer tarafta 30 bin şüpheli oy çıkıyor. AK Parti adayı ile CHP adayı arasında fark ne kadar? Fark azala azala 13 binli rakamlara kadar geldi.

Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığınızda vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyoruz. CHP'nin tezleriyle bize karşı bir kampanya yürütülüyor. Bunca yolsuzluğa, hırsızlığa, haksızlığa ses çıkarmayalım, göz yumalım. Hiç kimse kusura bakmasın. Akif ne diyor? "Kesilir belki fakat, çekmeye gelmez boyun"

Biz hayatımız boyunca hep milli iradenin üstünlüğünü savunduk.Tüm seçimlerde sandık namustur dedik. Demokrasiye inanan herkesin de böyle yapmasını gerektiğine inanıyorum. Unutmayın en etkili siyaset yüz yüze yapılan, doğduran gönüllere dokunan siyasettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Fevkalade bir durum olmazsa Aralık ayında açacağız

Artık şurada 4 hafta kaldı. Durmak yok, yola devam. Birebir görüşmeye var mıyız? Bu meseleleri halkımıza anlatmaya var mıyız?

Bugün buraya Yassı Ada'dan geldim. Yani Yaslı Ada. Orada Adnan Menderes ve iki arkadaşı idam edildi. Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın aralık ayında açılışını yapacağız. Burada Uluslararası toplantılar yapacağız. Yaslı Ada idam ile anılmayacak. Demokrasi ve özgürlüklerle anılacak. Bir başbakan ve iki bakanın idam edildiğini de müzede ve yayınlarla anlatacağız. Bu CHP zihniyetinin ne olduğunu anlasınlar.

Terör örgütleriyle bize diz çöktüremeyenler aynı oyunu ekonomi üzerinde oynuyor. Yaptırım ve tehditleriyle yıpratmaya çalışıyorlar. Önümüze çıkartılan siyasi ve ekonomik sıkıntıların katbekat fazlası, bize bu sorunları çıkaranların başında var. En büyük hesap sahibi unutmayın Allah'tır. Biz çalışacağız. Elimizden geleni yapacağız. Gerisini rabbimize bırakacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30