Ekim ya da Kasım ayında seçim bekliyorum

Fatih Erbakan: "Bir erken seçim olma ihtimalini yüksek görüyoruz. 2022 yılı Ekim ya da Kasım ayında sandığın milletin önüne gelmesi ihtimali olabilir."

Ekim ya da Kasım ayında seçim bekliyorum
banner115

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, muhalefet partilerini sert dille eleştirirken, erken seçimin Ekim ya da Kasım ayında olmasını beklediklerini söyledi.

Fatih Erbakan, basın toplantısının sonunda ise erken seçim beklentisini de belirterek, “Ekonomik sıkıntılardan dolayı erken seçimin olması gündeme gelebilir. Halkta biriken enerji, gerçekten bıçağın kemiğe dayanmış olması, halkın tepkisi bir an önce sandığın gelmesine neden olabilir. İktidarın döviz bulma zorluğu ve çarkı çevirememesi yani 12 aylık sürede dış borç ödeyeceksin. 193 milyar dolar lazım. 12 ay içinde cari açığı kapatacaksın 60 milyar dolar lazım. Bu ne demektir. Her bir Allah’ın günü 1 milyar dolara yakın para 700-800 milyon dolar döviz bulması lazım. Bunu bulamıyor. Çin’le swap yapayım, Katar’la swap yapayım. Eşten, dosttan birkaç milyar dolar bulayım. Ama dönmüyor, dolayısıyla gerçekten sıkışmış durumdalar.

Bundan dolayı bir erken seçim olma ihtimali var. Diğer husus da sayın Cumhurbaşkanının 3. kez aday olması. Seçimler zamanında olursa 2. kez aday oldunuz 3. kez aday olamazsınız tartışması çıkacak. Ama bir erken seçim olması halinde bu tartışmalardan kurtulmuş olacaklar. Bu nedenle bir erken seçim olma ihtimalini yüksek görüyoruz. 2022 yılı Ekim ya da Kasım ayında sandığın milletin önüne gelmesi ihtimali olabilir.

İnşallah bir an evvel olsun. Çünkü biraz önce söylediğim gibi ekonomi alanında gidişat hiç iyi değil. Bir an önce zam, faiz, borç ekonomisinden bu devlet varlıklarının haraç, mezat satılmasından kurtulup, milli kaynak paketlerinden kaynak üretip, istihdam modelini uygulayacak bir iktidar modelinin bir milli görüş iktidarının gelmesi lazım. Bu milletin hayrına olacaktır demek istiyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2022, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30