Esnafın hiçbir sorunu çözülmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katarlara sattık. Kaça sattık. Bilen var mı? Ben de bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. Borsa İstanbul'u Katarlılara satıyorsunuz, gayet güzel. İhale yaptınız mı? Hayır."

Esnafın hiçbir sorunu çözülmedi

Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"Pandemide yaşadığımız süre içinde esnafın hiçbir sorunu çözülmedi. Bankalara gidildi kredi verildi ama bunlar zaten vardı. Krediyi faizsiz verdilerse, 'doğrudur esnafa yardım yapıldı' derim. Kira ödeyemedim, gelir elde edemedim, devlet kiranı ödediyse, derim 'devlet yardım yaptı'.  Sadece size borç verdi,  karşılığında da faiz. Dükkanı kapatmasına haklı diyorum ama yardım yapmamasına haksız diyorum. Dükkanını kapatıyorsa sosyal devlet yardım edecek.

Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katarlara sattık. Kaça sattık. Bilen var mı? Ben de bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. Borsa İstanbul'u Katarlılara satıyorsunuz, gayet güzel. İhale yaptınız mı? Hayır. Belki başka bir ülke gelip diyecekti ben şu kadar veriyorum. İhale yaptılar mı, yapmadılar, niye yapmadılar? Siz bu soruyu sormazsanız ve bu sorunun cevabını almazsanız verdiğiniz her oy haram olur.

Futbol karşılaşmaları televizyondan yayınlanıyor. İhaleye Katar firması 500 milyon dolar veriyorum dedi kazandı. Dolar yükseldi Türk lirası karşılığında. Katar firması parayı ödemiyorum dedi. Mahkemeye dahi verilmedi. 90 milyar dolar düşürüldü.  Yetmez dedi Katar firması. 'Dolardı Türk Lirası'na çevireceksin 5,80 üzerinden' dediler. Yaptılar.  Bir Katar firmasına iki kıyak biradan geçtiler. Katar firmasına sağlanan 90 milyar doları esnafa verseler ne olurdu? Bir kişiye sağlanan imkanı yüz binlerce kişiye sağlamıyorsunuz. Bu bir siyasi tercihtir. Sizin bu tercihi görmeniz lazım. Benim sorumluluğum var ama tek tek her birinizin sorumluluğu var."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30