Memleket Partisi olarak seçime hazırız

Muharrem İnce: "Erdoğan meydanlarda diyordu ki, ‘Ver etkiyi, gör yetkiyi.' Verdik yetkiyi gördük belamızı. Türkiye'nin sorunlarını konuşmamız lazım. Atanamayan öğretmenleri, EYT'lileri ve asgari ücreti konuşmamız lazım."

Memleket Partisi olarak seçime hazırız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Kayseri’de konuştu... Basın açıklaması yapan İnce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye ekonomisi zorda. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde dolar 1 lira 67 kuruş. Dış borcumuz 125 milyar dolar. 19 yılın sonunda dolar 11 lirayı geçti, dış borcumuz 445 milyar dolar. 3 yıl önce Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık, o zaman dolar 4 lira 75 kuruştu. Erdoğan meydanlarda diyordu ki, ‘Ver etkiyi, gör yetkiyi.' Verdik yetkiyi, gördük belamızı.

Önümüzde bir seçim var. Türkiye'nin sorunlarını konuşmamız lazım. Tarımı, ekonomiyi, gençlerin yurtlarını, burslarını, emeklileri, enerji fiyatlarıyla baş edemeyen sanayiyi, atanamayan öğretmenleri, EYT'lileri ve asgari ücreti konuşmamız lazım. Bunları konuşmamız lazımken bakıyorsunuz herkes, ‘Kim daha çok dini söylem kullanacak', bunun peşine düşmüşler. 2006'daki konuşmasında ‘Uluslararası kurallar var' diyordu. Bugün başka bir şey söylüyor. Biri bir yol öneriyor. Biri ‘Helalleşelim' diyor.

Siyaset meydanı hesaplaşma yeridir. Hesaplaşmadan helalleşme olur mu? Önce hesaplaşalım. Önce bunları konuşalım, memleketin geleceğini konuşalım. Millet uzay madenciliğini, nano teknolojiyi konuşuyor, biz başka şeyler konuşuyoruz.

Diyarbakır'da ‘özerklik' deyip, Kayseri'de şehit babası gibi konuşmayacaksın. Tezkereye ‘hayır' verip, sonra ‘Kandil'i bombalarım' demeyeceksin. Tek duralım ama dik duralım. Onun için biz ‘ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket' diyoruz.

Gençlere sesleniyorum, yurtdışı hayalleri kurmayın. Yurt dışı hayallerini şöyle kurun: Okumak için kurun ama Almanya'da yaşamak gibi, Amerika'da yaşamak gibi hayalleri sakın kurmayın. Bu memleket bizim. Bu memleketin dağına taşına, kurduna kuşuna hep birlikte sahip çıkacağız. Hepimizin bu memleket. 

Bu memlekette yanan ormanların yerine yenisini ekeceğiz, sokaklarını biz temizleyeceğiz. Göllerini biz koruyacağız. Siz yapacaksınız bunu. Bu memlekete sahip çıkmaktan başka çaremiz yok. 

Sokaklarımızda mülteci dolu. Size söz veriyorum, şöyle bir şey olmayacak: Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda sınırı açıyorlar, 10 binlerce Suriyeli Halep'e, Şam'a gidiyor, bayram dönüşünde geri geliyor. Hani senin güvenlik kaygın vardı? Güvenlik kaygın varsa gidemezsin. Bayramda gidiyorsan geri dönemezsin.
Allah'ın izni, milletin isteğiyle Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda Ramazan Bayramı'nda sınırın kapısını açarım, giden gider, ‘şak' diye kapatırım kapıyı, giden bir daha geri gelemez.

Bürokratlara sesleniyorum. Hangi parti döneminde iş başına gelirseniz gelin, namusuyla iş yaptıysanız, harama bulaşmadıysanız başınıza hiçbir şey gelmez. Hiç korkmayın. Öbür türlüsü, hesabını verirsiniz. Biz Memleket Partisi olarak seçime hazırız. Ama benim öngörüm, seçim zamanında olacak gibi geliyor."
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2021, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30