Türkiye dingonun ahırı değil

İsmail Saymaz: “Türkler iş beğenmiyor diye bir bahane uydurulmuş. Üniversite mezunu insanlar her gün İşkur kapılarını aşındırıyor. Gencecik insanlar emekli babasının eline bakıyor. İşverenler asgari ücreti bile yüksek gördüğü için mülteci çalışan tercih ediyor."

Türkiye dingonun ahırı değil
banner127

Özlem Gürses’in Youtube kanalında konuşan İsmail Saymaz, “Türkler iş beğenmiyor diye bir bahane uydurulmuş. Üniversite mezunu insanlar hergün İşkur kapılarını aşındırıyor. Gencecik insanlar emekli babasının eline bakıyor. İşverenler asgari ücreti bile yüksek gördüğü için mülteci çalışan tercih ediyor. Toplumsal çatışmaların ana sebebi bu. Daha dün Amasyalıların oturduğu mahalle bugün Haleplilerin mahallesi görüntüsünde. Çay fabrikasında iş bulamayan Rizeli genç, Afganistan’dan gelip iş bulanı görüyor. Bu çatışmalar AK Parti’nin Suriye’deki iktidar çatışmasına taraf olmasından kaynaklanıyor. Afganistan’da ABD’nin değnekçisi olması hevesi ile Afgan göçünü dolaylı bir şekilde Türkiye’ye yönettiler. AK Parti bu durum nedeniyle sandıkta demokratik yollar ile cezalandırılmalıdır. 

Türkiye’yi göçmen cennetine çevirdiler. Türkiye’yi göçmenlerin ne cenneti ne de cehennemi olmalıdır. Çözüm diplomatiktir. Suriyelilerin evini taşlamak çözüm değildir. Çözüm sokağı kışkırtmaktan geçmez. Biz tabiatta kurda kuşa su bırakan insanlarız. Biz bir kuşun yuvasını dağıtmamak adına ağaç kesmeyen insanlarız. Bu insanlara insani olarak elbette yardım edeceğiz. Provakatif işlere bulaşmayalım. Siyasetçiler kurdukları cümlelere dikkat etmeli. Taliban ile görüşmek sorun değil de, Suriye’nin seçilmiş lideri ile neden görüşmüyorsunuz? Bizim yapmamız gereken Suriye’ye ait olan toprakları peyderpey onlara bırak, bize ait olan Süleyman Şah türbesini geri almaktan geçiyor. Türkiye’deki Suriyelileri güven içerisinde geri döndürmenin politik yolları aranmalıdır. 

Sınırlarımızı korumanın her türlü yolunu yapmalıyız. Duvar mı öreriz, hendek mi kazarız. Ne yapılması gerekiyorsa, yapılmalı. Burası dingonun ahırı değil. Burası canı sıkılanın atlayıp geldiği bir ülke değil. Ben canım sıkılınca başka bir ülkeye gidemiyorum. Onlar da gelemesinler. Yunanistan bizimle olan sınırını nasıl koruyorsa, biz de sınırlarımızı o şekilde korumalıyız.”

100-120 bin civarında Suriyeliye vatandaşlık verildiği konuşuluyor. Bunların şu an oy hakkı var. Bir Türk ile evlenip aile kurmuş bir Suriyeliyi nasıl geri göndereceksin. CHP’nin genel başkanları geri göndereceğini söylüyor. Muhalefette de fikir birliği yok. Her ne olacaksa bir an evvel olmalı.”
 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30