Yerel basın devletten destek bekliyor

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zor günler geçiren yerel medyaya destek olunmasını istedi. Mecliste konuşan Yılmaz, yerel basının KOBİ kapsamında değerlendirilerek, Kredi Garanti Fonu (KGF) imkânlarından faydalanması ve ilan desteğinin arttırılması çağrısı yaptı.

Yerel basın devletten destek bekliyor
banner115

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren meslek gruplarına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne söz almaya devam ediyor. Milletvekili Yılmaz, bu kez Düzce basınının sesi oldu.

Zaten zor günler geçiren ve ayakta kalmaya çalışan sektörlerin başında gelen yerel medyanın koronavirüs salgınıyla beraber iyice nefes alamaz hale geldiğini belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel gazetecilerle yaptığımız görüşmelerde kendilerinin de covid-19 salgınından etkilendiklerini ve yaşayabilmek adına devletten sorunlarına çözüm olması için adım atmasını beklediklerini ifade ettiler. Özellikle yerel medya şirketleri KOBİ kapsamında değerlendirilerek Kredi Garanti Fonu (KGF) imkânlarından faydalanmak, SSK ve vergi borçlarının ötelenmesi, belediye, il genel meclisi ve encümen karalarının yerel gazetelerde yayınlanmasının zorunlu olması, valilik duyurularının resmi ilan kapsamında değerlendirilip yerel medyadan duyurulması, dijital dönüşüme ve teknolojik alt yapıya yapılacak yatırımların düşük faizle kredilendirilmesi ve destek verilmesi gibi taleplerinin karşılanması yerel gazetecilerimizin beklentileridir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30