Siz bir gayret gösterin, çözülmeyecek iş yoktur

32 gündür Eskişehirspor hakkında bilgi içeren paylaşımlar yapmıyorum. Bu süreçte bana sorulan soruların cevaplarını sizler için derledim. Ağustos ayında yayınlamış olduğum ‘kendimle röportaj’ köşe yazısı yaklaşık 9 bin kez okunmuş. Okurlarıma ve takipçilerime bu eşsiz sayı için çok teşekkür ederim. Bu sebeple sizlerin sorularını yine kendime sordum...

Neden artık Eskişehirspor hakkında twitler atmıyorsun?

Gördüğüm lüzum üzerine… Şaka şaka artık günah keçisi olmaktan yoruldum. Camiada yönetimle uğraşıyormuşum gibi bir durum oluştu. Benden başka yerel basında eleştiren olmayınca durum böyle algılandı. Benim için Eskişehirspor taraftarlığı diğer tüm sıfatlardan önce geliyor. Aman kimse gücenmesin diye hareket edemiyorum. Her hafta yaptığımız programdan da zaten mevcut yönetim daha fazla yıpranmasın diye istifa ettim. 

Eskişehirspor yönetimi ile aranda bir sorun var mı?

Kişisel bir sorunum yok, olamaz da…  Ben sadece bazı kabullenişleri kabullenemiyorum. Bu takım küme düşmemeli. Ama yöneticiler ağızları ile söylemeseler de yaptıkları hareketler ve icraatları ile küme düşmeyi çoktan kabul etmişler gibi gözüküyorlar. Onur Arı ile yaptığım röportajın ardından Başkan Mustafa Akgören ile ayak üstü sohbet imkanı da buldum. Aramızda herhangi bir kırgınlık yok. Sadece şeffaf değiller… Şeffaf olmayı beceremiyorlar. 

Sence yeni bir kongre olmalı mı?

Borç olmuş 250 milyon… Bugünkü kur ile 71 milyon TL FIFA dosyalarına borç var. Mevcut yönetim kongre kararı alırsa yeni aday çıkar mı? Çok zayıf ihtimal. Ya tutarsa diye kongre sürecine girilmez. Mevcut yönetim her ne kadar kabul etmese de başarısızlar. Ama onlardan da daha iyisini bulamayız. Zaten ülkemizde kongre yapmak Şubat ayı sonuna kadar yasaklanmış durumda. Hiçbir kulüp üç ay içerisinde seçime gidemez.

Transfer tahtası açılacak mı?

Arkadaşlar çok büyük bir sürpriz olmadığı sürece Ocak ayında da transfer tahtası açılmayacak. ‘Yönetim gizli gizli çalışıyor, çalışmalar duyulursa alacaklılar fiyat artırır, ondan çekiniyorlar. Başkan da bu sebeple yalanladı’ diye düşenleriniz varsa, boşuna umutlanmasın. Alacaklılar arasında beni aradılar diyene ben henüz rastlamadım. 

İlhan Var hakkındaki yorumun nedir?

İlhan Var hocamızın Allah yardımcısı olsun. İşi çok çok zor. Herkesin bu takım garanti küme düşer dediği bir ortamda herkesi ligde kalabilirize ikna etmeye çalışıyor. Mustafa Özer gitse ne olur, kadroda iş yok diyenler de umarım son haftalarda takımın göstermiş olduğu performanstan memnunlardır…

Bilal Ceylan ve Buğra Çağlıyan konusunun aslı nedir? Lille gerçekten transfer edecek mi?

Bilen bilir. Haberi Salim Manav yaptı. Salim ile çok sıkı bir dostluğum var. Kendisi Lille’nin Türkiye scoutları ile görüşebilen bir insan. Lille yetkililerinin takip ettiği onlarca oyuncudan sadece iki tanesi Bilal Ceylan ve Buğra Çağlıyan… Devre arasında Lille, Türkiye’den oyuncu almaz. Sezon sonunda da alamaz. Yaz dönemindeki transfer sezonu 7 Eylül’den önce sona ererse yine alamaz. Bilal Ceylan 7 Eylül 2021 tarihinden önce yurtdışına transfer olamıyor. 18 yaşına girmeyen hiçbir futbolcu yurtdışına resmi olarak transfer olamaz. Metehan Altunbaş da bu sebeple 1 Ocak 2021 tarihini bekliyor. Buğra Çağlıyan da henüz 16 yaşında. O da 13 Nisan 2022 tarihini beklemek zorunda. Yani iki oyuncunun da devre arasında Lille’e gitme ihtimali yok. Lille de bir futbolcuyu transfer etmeden önce uzun uzadıya takip eden bir kulüp. Biz bu konuları daha 1-2 sene daha konuşuruz.

Covid-19 testi pozitif çıkan oyuncular kimler?

Üçü de A Takım havuzunda olan ancak forma giyen oyuncular değil. Genç oyuncularımıza acil şifalar diliyorum. Altınordu maçına önemli eksiklerle çıkmayacağız.

Eskişehirspor transfer tahtasını nasıl açabilir?

Haziran ayından beri anlatmaya çalıştığım bir konu. Defalarca açılmaz dediler ama sonunda gerçeği kendileri de açıkladılar. Şimdi transfer yasağı nasıl kaldırılır onu anlatayım. Paraya pula ilk planda ihtiyacımız yok. Öncelikle sadece bu konu ile ilgilenecek ikna kabiliyeti yüksek 2-3 yönetici görevlendirir. Bu isimler kendi aralarında Boffin hariç tüm oyuncularla temasa geçerler ve oyunculardan imza toplamaya çalışırlar. İmza vermeye yanaşmayanların talepleri toplanır ve raporlanır. Takım alt liglere gittikçe bu insanlarında paralarını alma ihtimali zayıflıyor. Bu konu vurgulanır ve imzaların tamamına yakını toplanır. İmza vermeyenler için araya hatırı sayılır dostlar sokulur. Gerekirse bu isimler siyasi isimler olur. En sona Boffin bırakılmalı ve Boffin’in önüne çok güçlü bir şekilde çıkılmalı. Durum kendisine uygun bir lisan ile anlatılmalı. Boffin her fırsatta Eskişehir’i ve Eskişehirspor’u çok sevdiğini dile getiriyor. Ciddi sayıda imzanın toplandığını görünce de FIFA’ya gerekli yazıyı gönderecektir. Belki bir miktar ve peşinat ve yapılandırma isteyecektir. O zaman da yönetim üzerine düşeni yapacaktır. Bu işler gizli kapaklı hareket ederek çözülemez. İcra kurulu 2019 yılının Ocak ayında şeffaf bir şekilde hareket etti ve imzaları topladı. Onlar 500 bin Euro kaynakla bunu başardılar ama şartlar şu an parasız da çözülebilecek bir ortam var. Kimse kusura bakmayacak. Bu takım transferi açmazsa küme düşer. Düşersek de en az 4-5 sene geri çıkamayız. Oradan da düşersek zaten başkanın ‘dükkanı kapatırız’ söylemi akıllara gelir. Bizim yönetim 'ben nasıl olsa bu dersten geçemem, ders çalışmama gerek yok' diyen lise öğrencisi gibi davranıyor. Şair Yunus Emre ne demiş, "Kader gayrete aşıktır." Siz bir gayret gösterin, çözülmeyecek iş yoktur.

Son olarak transfer tahtası açılsa, transfer yapacak para mı var diyebilirsiniz. Ben şahsen bu kulübe peşinat parası almadan gelmeye hazır en az 10-11 futbolcu tanıyorum.

Not;

Köşe yazısından aldığım geri dönüşlere göre insanlar bana inanıyor da, Eskişehirspor yönetimine inanmıyor. Yönetimden beklentiler inanılmaz düşmüş durumda. Şehirde inanç sıfır noktasına yaklaşmış. Bu şartlarda takımın oyuncuları nasıl başarılı olabilir ki? Önce yönetim inanmalı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenol
Şenol - 3 yıl Önce

Bravo Arif bu yazinin altina imza atarim.
Inanmak basarmanin yarisidir. Sen yonetim olarak transferin acilmasi icin caba gostermezsen elbet sonuc alamazsin.

Cumhur
Cumhur - 3 yıl Önce

Akif..Bana gore su andaki kadromuz bile bu ligde kalabilecek kalitede....Takimin bir seri yakalamasi lazim...o zaman takima ozguven gelecektir...Yonetim...Teknik kadro ancak boyle motive olabilr...Bu bilincde takim iyi calismali...Bizlerde en azindan manevi olarak destek olmaliyiz..Su anda takim kazanamadigi icin motivasyon yok...Yine soyluyorum Su anda kadromuz bu ligde kalabilir.

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30