4-0 veya 5-0 olması lazımdı!

Son olarak Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da görev alan Coşkun Demirbakan A Milli Takımın 2-0 kazanılan Fransa maçını ve oynayacağı İzlanda maçını değerlendirdi.

4-0 veya 5-0 olması lazımdı!
banner115

2-0 kazanılan Fransa maçının bir başlangıç olması gerektiğini söyleyen Coşkun Demirbakan, "Fransa'nın maçta ciddi bir pozisyonu yoktu.Takım defansı iyi yapılınca galibiyet geldi. İyi bir futbol sergilendi. Yurt dışında görev alan futbolcuların katkısı çok yüksekti. Şüphesiz önemli bir galibiyet alındı. Ancak bu maç bizi çok havaya sokmamalı. Sadece bir maç kazanarak tamam biz olduk demek hatadır. Bu şekilde daha çok maç kazanmamız lazım ki yeterli görebilelim. Dünkü maçın 4-0 veya 5-0 bitmesi lazımdı. Futbolcularımızda özgüven eksikliği olmasa kaçan o pozisyonları gole çevirebilirlerdi. 2-0 bize yeter duygusuna girilmemesi lazımdı" dedi.

Milli Takımda eksik futbolcuların olduğunun sıklıkla dile getirilmesi konusunda da konuşan tecrübeli çalıştırıcı, "Deniz Türüç, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Fransa maçında Cengiz Ünder, İrfan Kahveci ve Kenan Karaman oynadı. Maçın yıldızları kimdi, Cengiz ve Kenan'dı. Demek ki neymiş futbolda bir takım sahaya 11 kişi çıkıyorsa o takım eksik denemezmiş. Bir oyuncu yoksa onun yerine mutlaka başkası oynar" dedi.

İzlanda deplasmanı için de değerlendirmelerde bulunan Coşkun Demirbakan, "İzlanda'nın kendine has tatlı sert bir oyun ekolü var. Yakın temasa dayalı bir oyun anlayışları var. Bizim Fransa Milli Takımına yapmak istediğimizi onlar da bize yapmak isteyecektir. Saha içerisinde agresif davranacaklardır. Uzak bir deplasmanda maç oynanacak. Hava ve iklim şartları çok değişik olacak. Bunlar da Millilerimiz için ciddi bir dezavantaj olacaktır. Şenol Güneş ve ekibi tüm risklerin farkındadır. Dezavantajları en aza indirecek uygulamaları yapacaklardır. Galibiyet yine çok güzel olur ancak 1 puan ile dönersek de sevinmeliyiz" ifadelerini kullandı.

A Millilerin gruptaki şansını da değerlendiren İmparator lakaplı Teknik Direktör, "Grubu neden lider tamamlamayalım. İzlanda, Fransa ve Türkiye'den mutlaka iki tanesi bu grubu ilk 2 sırada tamamlayacak. Fransa, Türkiye deplasmanında bir çözüm üretemediği için maçı kaybetti. Diğer rakiplerimiz alternatif bir oyun sistemi geliştirirse, bizim de buna ihtimale bir önlem almamız gerekiyor. Oynanması gereken 7 maçımız daha var. Biz aklı başında, kontrollü bir şekilde oynamaya devam edersek bu grubu lider tamamlayacak bir potansiyele sahibiz. Erkenden havaya girmeyelim, ayaklarımız yere sağlam bassın, biz bu grubu lider tamamlarız. İkincilik için Fransa ve İzlanda istediği kadar çekişsin. Bizi çok ilgilendirmez" cümlelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30