7-8 takımın Süper Lig iddiası var

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Adana Demirspor ile zorlu bir deplasman maçına çıkacağız. Haftanın maçı Adana Demirspor - Samsunspor olacaktır. Sonuçta Süper Lig’e çıkmak isteyen iki takımın maçı olacak."

7-8 takımın Süper Lig iddiası var
banner127

Ertuğrul Sağlam, “Covid-19 virüsünden kaynaklı zor bir pandemiden geçiyoruz. Bu virüs nedeniyle sezona sıkıntılarla başladık. Türkiye’de bu virüsten en çok etkilenen kulüplerden birisi Samsunspor’dur. Mart ayından beri maç oynamıyorduk. Yeni sezona da salgın nedeniyle tam kadro başlayamadık. Bizim işimiz bu kadar sıkıntıya rağmen başarılı sonuçlar alabilmek. Sezona başlarken geniş bir kadro kurma kararı aldık. Göndermeyi düşündüğümüz oyuncuları bile kadroda tuttuk. Geniş bir kadromuz olduğu için sıkıntılı haftaları da en az kayıp ile geçtik. Bir takım normal şartlarda 7. haftada ideal kadrosu ile sahaya çıkar. Maalesef virüs salgını bu durumun oluşmasına engel oldu. Bu sadece Samsunspor için geçerli değil, birçok takım geçerli. 

TFF 1.Lig’de normalde sezon öncesinde 3-4 takım direkt Süper Lig adayı olarak gösterilir. Bu sezon farklı bir durum yaşandı ve Süper Lig’den TFF 1.Lig’e düşen takım olmadı. Ekonomik olarak ciddi problemler yaşamayan kulüplerde bu sezonu bir fırsat sezonu olarak görüp iyi kadrolar kurdular. Şu an 7-8 takımın Süper Lig’e için yarışacağını görüyoruz. Puan durumuna bakanlar da bu durumu görecektir.

Adana Demirspor ile zorlu bir deplasman maçına çıkacağız. Son iki haftada 6 puan kazandık. Kazanmayı alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Covid-19 virüsü nedeniyle yine eksiklerimiz olacak. Sonuçta iki takımda sahaya 11 kişi ile çıkacak. Haftanın maçı Adana Demirspor - Samsunspor olacaktır. Sonuçta Süper Lig’e çıkmak isteyen iki takımın maçı olacak.

Sakat futbolcularımız iyileşiyor. Covid-19 ile uğraşanlar yavaş yavaş dönüyor. Takıma katılarak eksiklerini hızlı bir şekilde gidereceklerdir. İnşallah birkaç hafta sonra taraftarlarımıza ve futbolseverlere güzel bir futbol sergileyen Samsunspor izleteceğiz.

Bu sezon futbol kalitesinin düştüğüne inanmıyorum. Sezon sonuna doğru 8-9 takımın play off’lara kalma mücadelesi vereceği bir sezonun içerisinde olacağız. İlerleyen haftalarda maçların kalitesi yükselecektir. Rekabet çok daha artacaktır. 

Bu sezon Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Süper Lig’de kalıcı olan bir Samsunspor olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bir sonraki hedefimiz de Avrupa Kupalarına katılan bir Samsunspor olması. Taraftarlarımız Süper Lig’i çok özledi. Süper Lig’i hak eden bir taraftar topluluğumuz var. Samsun şehri de Süper Lig’de olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Edwin Gyasi’ye Türkiye’den birkaç takım talip olmuş. Samsunspor olarak biz de kendisine talip olmuştuk. Araştırmış, bilgiler almış ve bizi tercih etmiş. Sezon başında bir sakatlık geçirdi. Sakatlığı atlattı, bu sefer de Covid-19’a yakalandı. Yeni yeni oynamaya başladı. Henüz istediğimiz seviyede değil. Yavaş yavaş performansı artacaktır. Kendisinden beklentimiz büyük.

Nurullah Aslan 23 yaşında çok yetenekli bir kaleci. Kendisini geliştirmesi gereken konular var. Eksiklerini giderirse Milli takıma gidebilecek bir isim. Her geçen gün daha iyiye giden bir Nurullah olacaktır. Şampiyonlukta da bize katkısı olacaktır. İnşallah birgün Samsunspor’a çok güzel paralar kazandırarak iyi bir transfer yapar. Nurullah’a sezon öncesinde Beşiktaş talip olmuştu. Başkanımız da bunu açıklamıştı.

Biz Bursaspor’da şampiyon olduğumuz zaman herkes ‘bu bir Anadolu devrimidir’ yorumunu yapmıştı. Ben buna katılmamıştım. Bursaspor’un ardından birkaç Anadolu takımı daha şampiyon olacaktık ki ‘devrim’ olacaktı. Geçtiğimiz sezon Başakşehir FK altıncı şampiyon olarak tarihe geçti. Alanyaspor bence doğru yolda. İki yıldır başarılı işler yapıyorlar. Fenerbahçe dışındaki aday takımların biraz arka planda kalması herhalde Alanyaspor’u biraz heyecanlandırıyordur. İyi bir başlangıç yaptılar. Devamını getirirlerse başarılı olabilirler. Süper Lig’de yer alan Anadolu takımları ne kadar çok zirveye yakın durularsa ligin kalitesi de o oranda artıyor. Lig ve maçlar daha zevkli geçiyor. Futbolseverlerin ilgisi daha da artıyor. Alanyaspor ve diğer kulüplerimize başarılar diliyorum.”
 
 
 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30