Maçlar seyircisiz oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karara göre maçlar seyircisiz oynanacak. Kaynak: TFF'den kalan maçlar için flaş açıklama geldi!

Maçlar seyircisiz oynanacak
banner127

Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Türkiye Kupası maçlarına ilişkin talimat yayınlandı. Duyuruda, "Süper Lig ve TFF 1. Lig'de 2019 – 2020 Sezonunda kalan müsabakalar seyircisiz olarak oynanır." ifadelerine yer verildi.RESMİ AÇIKLAMA YAPILDITFF'den yapılan açıklama şöyle:"Covid-19 Salgın Hastalığı Nedeniyle Tahkim Kurulu ve TFF Hukuk Kurullarının Yargı Sürecine İlişkin Yönetim Kurulu KararıTFF Yönetim Kurulunun 30.04.2020 tarih ve 30 sayılı toplantısında, Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle Tahkim Kurulu ve TFF Hukuk Kurullarının karar alma sürecine ilişkin sürelerin ve Tahkim Kuruluna başvuru süresinin durdurulması uygulamasının uzatılması kabul edilerek;

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7226 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi uyarınca, TFF Yönetim Kurulu ile TFF ilk derece hukuk kurullarının kararlarına karşı itiraz edilen kararın tebliğinden ve TFF talimatlarının yayımından itibaren yedi gün olarak belirlenen Tahkim Kuruluna başvuru süresinin 13.03.2020 (bu tarih dâhil) tarihinden itibaren 30.04.2020 tarihine kadar durdurulmasının, Yargı Alanındaki Hak Kayıplarının Önlenmesi Amacıyla Getirilen Durma Süresinin Uzatılmasına Dair 2480 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca 15.06.2020 (bu tarih dâhil) tarihine kadar uzatılmasına,Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulları, Etik Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulunun toplantıları ile bu kurulların talimatlarında belirlenen yargılama sürecine ilişkin sürelerin durdurulmasının, bu kararın TFF internet sitesinde yayın tarihinden (bu tarih dâhil) itibaren 15.06.2020 (bu tarih dâhil) tarihine kadar uzatılmasına,

Tahkim Kuruluna başvuru ve yargılama sürecine ilişkin sürelerin durma süresinin sona erdiği günü takip eden günden itibaren işlemeye başlamasına karar verilmiştir."

TFF'den yayınlanan koronavirüs talimatına göre; 

- Yedek kulübelerinde kişilerin arasında 2'şer mesafe boşluk olacak.

- Takım ve hakem araçlarının stadyuma en az 15 dakika ara ile girmesi tavsiye edildi.

- Ateşi 37.8 ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak.

- Bir seyircisiz müsabakada en fazla 296 kişi stadyumda yer alacak

- Yedek kulübesinde teknik direktör hariç herkesin maske takması zorunludur.

- Kulüpler tüm futbolcularına, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalışacak görevlilerine, her müsabakadan 2 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR ve Antikor testi yaptırılması zorunludur.

- Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.


       

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30