Mönchengladbach'tan müthiş proje

Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan futbol karşılaşmalarında bir ilk yaşandı. Almanya Bundesliga'da oynanan Mönchengladbach-Bayer Leverkusen maçında tribünlerde maket taraftarlar yerlerini aldı.

Mönchengladbach'tan müthiş proje
banner127

Bundesliga'da bugün oynanan Mönchengladbach-Bayer Leverkusen maçı futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ülkede maçlar seyircisiz şekilde oynanıyor. Ancak Mönchengladbach-Leverkusen maçında tribünlerde 15 bin taraftar vardı!

Borussia Mönchengladbach kulübünün bir süre öncesinde çalışmalara başladığı sanal taraftar projesi, bu karşılaşmayla görücüye çıktı. Gladbach taraftarlarının fotoğraflarının üzerine basıldığı karton levhalar tribünlere yerleştirildi, futbolcular bu görüntülerin önünde top koşturdu.

Stadyuma gelemeyen taraftarlarına, resimleriyle de olsa maçta hazır bulunma fırsatı veren Mönchengladbach'ın projesi, aynı zamanda sahadaki oyuncuları da boş tribünler önünde oynuyor duygusundan kurtararak motive etmeyi amaçlıyor

Tabii bu iş aynı zamanda kulüp için bir gelir kapısı da... Her bir taraftar 19 euro vererek kendi resmini tribüne yerleştirtebiliyor. Bu kampanya sayesinde sezonun geri kalanında maçları tribünden izleyemeyecek olması nedeniyle, sezonluk kombinesine para iadesi isteyecek bir çok taraftarın parasının, kulüpte kalması sağlandı. Mönchengladbach kulübü bu proje ile 285 bin Euroluk bir gelir elde etmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30