Seyircisiz maçlar çözüm değil

Corona virüs nedeniyle tüm dünyada vaka sayısı 1 milyon 800 bine dayanırken yaklaşık 110 bin kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Avrupa'da futbol tamamen durma noktasına gelmişken liglerin geleceği ise belirsizliğini koruyor. UEFA ise bu konuda net tavrını sürdürüyor.  UEFA, liglerin kesinlikle devam edeceğini belirtirken Mayıs - Haziran - Temmuz ayları içinde liglerin kaldığı yerden başlatma planları yapıyor.

Seyircisiz maçlar çözüm değil

Ölü sayısında Çin'i geçen Belçika ise ligleri sona erdireceğini ve mevcut duruma göre ligin tamamlanacağını açıklamıştı. Buna göre hali hazırda lider olan Club Brugge, sezonu şampiyon tamamlayacak. Belçika'nın bu kararına UEFA'dan sert bir tepki gelmişti. UEFA, Belçika'nın ligi böyle tamamlaması halinde ceza verileceğini ve gelecek sezon Avrupa'da Belçika temsilcilerinin yer alamayacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili Belçika'dan flaş bir açıklama geldi. Belçikalı virolog Dr. Marc van Ranst, bu sezon için futbol oynamanın çok zor olduğunu belirtti.

Marc van Ranst şöyle konuştu;

"UEFA, bu sezon futbol oynamanın mümkün olmadığını görmeye başladı, bunu fark ettim. Görüşmeden aldığım izlenim bu yönde. Finallerin seyircisiz oynanması mümkün ancak insanların maçlardan önce başka yerlerde toplanmayacağını kimse garanti edemez. Eğer böyle garantiler verilmezse, bu maçların da oynanması zor.

Futbol, şu anda dünyadaki en önemli konulardan biri ancak dürüst olmak gerekiyor; futbol maçları ya da müzik festivalleri gibi büyük kalabalıkların bir araya geleceği organizasyonlar, şu an düşünülecek son şey olacaktır."

Belçika'da 29.647 kişiye corona virüs tanısı konurken 3600 kişi ise hayatını kaybetmişti.

İspanya ve Almanya, Mayıs sonu için ligleri başlatmayı düşünürken İngiltere, Haziran başını baz alıyor. İtalya ise virüs geçene kadar liglerin başlamayacağını duyurmuştu.Türkiye'de de liglerin oynanacağına dair açıklamalar gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30