Sezona eksi 6 puanla başlayacağız!

Eskişehirspor Başkan Vekili Mustafa Topkaya Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Sezona eksi 6 puanla başlayacağız!
banner115

Mustafa Topkaya toplantıda şu ifadeleri kullandı.

"Eskişehirspor yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren FIFA ve TFF'deki dosyalar ile tek tek yakından ilgileniyoruz. Yeni sezon planlamasını yapıyoruz. Mevut kadroyu elde tutabilmek adına tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

SEZONA -6 PUAN İLE BAŞLAYACAĞIZ

Birkaç gündür kamuoyunda Sebastian Pinto'dan -6 puan gelebileceğine dair haberler çıkıyor. Bu ne yazık ki doğru. Orada yanlış anlaşılan bir durum var. 25 Haziran'a kadar ödeme yapılırsa puan silmeden kurtulabiliriz algısı yanlış. 25 Haziran tarihi TFF'nin bize bu cezayı en geç bildirmesi gereken tarih. Bu ceza Ocak ayının sonunda çıkmış. 60 gün bir itiraz süreci olmuş ancak kulüp yöneticileri bu konularda çok başarılı olamamışlar. Herhangi bir ödeme de yapılmamış. Dolayısı ile Eskişehirspor'a -6 puan cezası 31 Mart 2019 tarihinde kesinleşmişti. Artık ödemenin tamamını yapsak dahi kesinleşmiş bir karar olduğu için geriye dönüş yok. Hukuksal anlamda herhangi bir itiraz hakkımız da yok.

Eksi 6 puan cezası 2019-2020 sezonunda uygulanacak. Geçtiğimiz sezon uygulanması yönünde talep hakkımız var ancak bunu kullanmayacağız. Çünkü 5 puan farkla ligde kalmıştık. 6 puanı sildirirsek küme düşeriz. Eski yöneticiler bunun hesabını yapamadığı için en az 7 puan farkla bitirelimi düşünememişler.

8 TEMMUZ'A KADAR SÜRE ALINMIŞ

Kaan Ay yönetimi Pinto'nun avukatından 8 Temmuz tarihine kadar süre almışlar ancak bunu yazıya dökmemişler. Yani protokol hazırlanmış ancak imzalar atılmamış. Resmiyete dönüşmediği için hukuki bir çıkış bulamadık.

496 BİN EURO BORCUMUZ VAR

Sebastian Pinto'nun Eskişehirspor'dan 434 bin Euro + yüzde 5 faizi ile toplam 496 bin Euro alacağı bulunuyor. Pinto ile defalarca görüşüldü. Başkanımızın bir arkadaşı giderek kendisi ile de yüz yüze görüştü. Pinto'daki asıl sıkıntı şu; önce ikna oluyor, ertesi gün vazgeçiyor. Biz Pinto'ya paranın tamamını verelim bu işi çöz diyoruz ancak kabul etmiyor. Beni hapse atarlar gibi ilginç cümleler kuruyor. Ne olduğunu tam olarak biz de anlamadık. Sen imzala ödemeyi yapalım dedik ama kabul etmedi.

Pinto ilk olarak 2 sezon önce Eskişehirspor'u FIFA'ya şikayet etmiş. Belli bir sürecin ardından da bu dosyadan dolayı kulübümüz transfer yasağı cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Pinto'nun avukatı o dönemin başkanı Kaan Ay ile görüşmeler de gerçekleştirmiş.

BİR SONRA Kİ TEHLİKE KÜME DÜŞÜRME!

Pinto'nun elinde artık küme düşürme hakkı kaldı. Böyle bir gerçeği de vurgulamak lazım. Elimizdeki imkanlar dahilinde bu borcu yapılandırarak bu küme düşürme cezası tehlikesini de ortadan kaldırmak istiyoruz. 

CEZA RİSKİ OLAN DİĞER DOSYALAR

Boffin ve Akaminko dosyalarını CAS mahkemesine taşıdık. Gerekli harçları ödedik. Tüm işlemler tamam. CAS sürecini takip ediyoruz. Çıkacak kararı kamuoyu ile paylaşacağız. Ceza almamak adına tüm çalışmaları devam ettiriyoruz.

Nzuzi Toko'nun avukatı ile temas halindeyiz. Kulach ile temas halindeyiz. Jeremy Bokila dosyasında da kesinleşmiş bir karar var. Ancak bu dosya için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Oyuncu ve avukatı ile görüşüyoruz. Puan riski yaratan tüm oyuncular ile tek tek görüşüyoruz. Temasa geçmediğimiz hiç bir isim yok.

BİZ KİME NE KÖTÜLÜK ETTİK

Eskişehir'de inanılmaz bir geri çekilme var. Tamam biz insanlar gelsin bize yardım etsin demiyoruz ancak bu tabloyu da beklemiyorduk. Gerçekten çok üzücü bir durum. Biz Osman Taş ve yönetimi olarak kime ne kötülük ettik. Kime ne arıyor, ne de soruyor. İnanın rezervasyon yaptırılmış localarını iptal ettirmeye çalışanlar var. Bu tavrı anlamak mümkün değil. Herkes Eskişehirspor'dan elini, eteğini çekmiş durumda. Biz Eskişehirspor sevdalısı insanlarız. Bizim yönetime gelmiş olmamızdan kaynaklı bir rahatsızlık var. Neden böyle oldu inanın anlamış değiliz. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak kesinlikle yılmayacağız, umutluyuz, kararlıyız. Sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz.

Kombineler satışa çıktı. İlk gün itibariyle 260 adet kombine satılmış. Taraftarlarımızın yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz. Eksi 6 puan moralleri bozmasın. Bu kulüp neleri atlattı. Bunları da aşacaktır.

MEVCUT KADRO İLE İLGİLENİYORUZ

Osman Taş bu konuda çok yoğun çalışıyor. Futbolcular ile görüşüyor. Ödemeleri gerçekleştirip bütün oyuncuları kadroda tutmak istiyoruz.

KULÜP LİSANSI ALMAK İSTİYORUZ

UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alma konusunda Pinto'dan gelen -6 puan cezasının bir etkisi yok. Lisans alabilmek adına belirlediğimiz yöneticiler İstanbul'da çalışmalarına devam ediyorlar. Bizim bu konuda tek sıkıntımız bu insanlara sürekli sözler verilmiş ancak tutulmamış. Biz onlarla görüşen dördüncü farklı yönetimiz. Biz söz vermekten öteye giderek somut bir şeyler yapmak istiyoruz.

87 İMZA GEREKİYOR

Transfer yasağı açabilmemiz adına 87 dosyada mutabakat sağlamamış gerekiyor. Bu insanlarla anlaşmak ve imza almak istiyoruz. Kulüp lisansı ve transfer yasağı konularını beraber yürütüyoruz. Bütün alacaklılara net bir şekilde anlatıyoruz. Tutmayacağımız sözler vermiyoruz. İnsanlara hayal satmıyoruz. Transfer yasağını elbette açmak istiyoruz ancak mevcut kadroyu elde tutmak ilk hedefimiz. Fuat Çapa hocamız da bu kadroya güveniyor. İyi bir mevcut kadromuz var.Futbol ailesine 80 milyon lira borcumuz var. Onun dışındaki tüm rakamlar afakidir. Pinto sadece 5 maç oynamış ama 500 bin Euro'ya yakın borcu var.

SUÇLU ARAMAYA GEREK YOK!

Kaan Ay'ın yönetiminde yer alan bazı yöneticiler bu yönetimde de yer alıyorlar. Anlaşılan Kaan Ay Pinto konusunda yönetime çok fazla bilgi vermemiş. Suçlu aramanın bir mantığı yok. Gerçekten Eskişehirspor sevdalısıysak, kişisel hırsları bir kenara bırakmamız gerekiyor. Kişisel hırslarımızı bu sürece yansıtırsak kulübü kapanır gideriz. Kimseyi hain edecek durumda değiliz. Biz sadece iyi niyet bekliyoruz. Örneğin bir avukat biz anlaşmak adına bir şeyler yapmak istiyoruz diye eski başkanı arıyorsa, o eski başkanında bizi arayıp bilgilendirmesi gerekiyordu. Bu ceza bizim yönetimimiz zamanında gelmiş bir ceza değil. Ceza kesinleştiği zaman eski yönetim görevdeydi. Hiç kimse suçlu değil, biz hiç suçlu değiliz."

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30