UEFA kararını verdi!

UEFA, asker selamı soruşturması sonrasında Türkiye'ye herhangi bir ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi.

UEFA kararını verdi!
banner115

UEFA, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım futbolcularının, Arnavutluk ve Fransa maçlarında gollerden sonra asker selamı vermesiyle ilgili soruşturmada, Türkiye'ye herhangi bir ceza vermedi.

UEFA'nın tribün olaylarından dolayı Türkiye'ye 50 bin Euro para cezası verdiği belirtildi.

''Herhangi bir ceza söz konusu değil''
TFF 1’inci Başkanvekili Servet Yardımcı, yaptığı açıklamada “Asker selamıyla ilgili herhangi bir ceza söz konusu değil. UEFA sadece tribün olaylarıyla ilgili TFF’ye 50 bin Euro para cezası verdi” şeklinde konuştu.

Hamit Altıntop'un katkısı büyük
UEFA'nın asker selamı nedeniyle milli takım oyuncularına ceza vermemesinde en önemli pay sahibi isimlerden birinin Hamit Altıntop olduğu öğrenildi. Futbol Federasyonu yönetim kurulunda yer alan Hamit'in, bazı TFF yöneticileri ile birlikte sessiz sedasız iki kez UEFA yönetimini ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Milli duyguların zaman zaman ağır bastığını ifade etti
TFF'nin dosyayla ilgili savunmasında da hukukçuların yanı sıra Altıntop'un söz aldığı ve futbolcu reflekslerinden bahsettiği ifade edildi. Kariyerinde Bayern Münih ve Real Madrid gibi üst düzey takımlarda yer almanın verdiği deneyimleri kullanan Hamit Altıntop'un, üst düzey bir futbolcu diliyle saha içinde oyuncuların olası refleksler gösterdiğini aktardığı, ayrıca milli duyguların zaman zaman ağır bastığını ifade ettiği öğrenildi.

Hamit Altıntop'un açıklamalarından tatmin olan UEFA idarecilerinin, ceza tayinine yer olmadığına kanaat ettiği kaydedildi.

Neler yaşanmıştı ?
Hatırlanacağı gibi A Milli Takım futbolcuları, Arnavutluk ve Fransa maçlarında, Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla, asker selamı vermiş, UEFA konunun siyasi olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30