UEFA resmen duyurdu

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bünyesinde düzenlenecek yeni organizasyon UEFA Konferans Ligi'ni resmen duyurdu. UEFA ayrıca VAR sisteminin Avrupa Ligi'nde eleme turlarından itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

UEFA resmen duyurdu
banner115

UEFA, yeni organizasyonu resmen duyurdu. Avrupa futbolunun patronundan yapılan açıklamaya göre, 2021-2022'den itibaren UEFA Konferans Ligi düzenlenmeye başlanacak.

UEFA Konferans Ligi, UEFA’nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nden sonra kulüpler için düzenlediği 3. turnuvası olacak. Konferas Ligi'nde amacın daha fazla ülke takımının Avrupa futbolunda yer almasının amaçlandığı kaydedildi.

Alman Bild gazetesi geçtiğimiz günlerde organizasyonu ve organizasyon yapısını sayfalarına taşımış, Konferans Ligi'nin 3 sezon devam edeceğini açıklamıştı.

Habere göre; Konferans Ligi'nin formatı Şampiyonlar ligi'ne benzer bir şekilde 32 takım, 8 grup ve 4’erli takımlara ayrılarak oluşturulacak. Yeni uygulamaya göre, şampiyon takım bir sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne direkt katılım hakkı kazanacak.

Grubu 2. bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi’nde 3. olan takımlarla play-off müsabakası oynayacak ve kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

VAR ELEME TURLARINDAN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE
UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezondan itibaren uygulanmaya başlanan VAR'la ilgili yeni bir karar daha aldı. Buna göre UEFA Avrupa Ligi'nde VAR, eleme turlarından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30