Vedat Muriç'i oynatmayı çok istemiştik

Eskişehirspor’un 2014 yılında Türkiye’ye getirdiği Vedat Muriç’in ismi bugün Avrupa devleri ile anılıyor. Vedat’ın Türk Milli Takımını neden seçemediği ile ilgili çok fazla iddia vardı. Bu konulara o günlerde Ümit Milli Takımda Teknik Direktörlük görevini devam ettiren Abdullah Ercan noktayı koydu.

Vedat Muriç'i oynatmayı çok istemiştik
banner115

Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav’ın sorularını yanıtlayan Abdullah Ercan Vedat Muriç’in neden Türk Milli Takımını seçemediği ile ilgili olarak programda şu ifadeleri kullandı;

“O zaman A Milli Takım’ın Teknik Direktörü Fatih Terim’di. Pivot santrafor istediğini biliyordum. Ben de kendisine Giresunspor’da Vedat isminde Kosovalı bir futbolcu var dedim. Önce Ümit Milli Takımda oynatarak sonra A Milli Takıma hazırlayacaktık. Vedat’ın birinci dereceden Türk Vatandaşı akrabaları olması gerekiyordu. Maalesef bu insanları bulamadık. Aynı şeyler Elif Elmas için de geçerli. Medyada sanki gözden kaçırıldı gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor ancak böyle bir şey yok. Biz Vedat Muriç’i de, Elif Elmas’ı da Milli Takımlarımıza kazandırmak istedik. Ancak birinci dereceden akrabaları olmaması sebebi ile prosedürlere takıldık. 

Mehmet Aurélio’nun da akrabaları yoktu o nasıl A milli takımda oynadı deniliyor. Mehmet Aurélio 5 yıl Türkiye’de yaşamıştı. Brezilya Milli Takımınında da görev almamıştı. Biz Vedat için çaba harcamaya başladığında Türkiye’ye geleli henüz 4-5 ay olmuştu.

Vedat Muriç de Türk Milli Takımında oynamayı çok istiyordu. Gerek şahsımla gerekse de Fatih Terim hocamızla yaptığı görüşmelerinde Vedat da hep bunu dile getiriyordu. 

Adnan Januzaj da gündemimize gelmişti ancak o da Belçika Milli Takımını seçmişti. Kosova’da önemli oyuncular çıkıyor. Ancak bizim milli takımlarımıza davet edebilmemiz için devletimizin belirlemiş olduğu şartları taşıması gerekiyor”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30