Yeşilyurt CEV Challenge'da şampiyon oldu

Voleybol Kadınlar Challenge Kupası’nda Sistem9 Yeşilyurt mutlu sona ulaşırken, erkeklerde Ziraat Bankkart aynı başarıyı ortaya koyamadı, ikincilik kürsüsüne çıktı.

Yeşilyurt CEV Challenge'da şampiyon oldu

Türk voleybolu adına güzel haber Sistem9 Yeşilyurt’tan geldi. Temsilcimiz ilk maçta 3-0 mağlup ettiği Romanya ekibi C.S.M. Volei Alba Blaj takımı karşısında rövanşta da kolay sonuca gitti. Rakibine İstanbul’da da set vermeyen Yeşilyurt mutlu sona ulaşmayı başardı. Karşılaşmanın setleri 25-17, 25-17 ve 25-12’lik setlerle sonuçlandı. Mücadelenin ardından ev sahibi ekibin sporcuları büyük coşku yaşarken, final maçının en değerli oyuncusu Sistem9 Yeşilyurt’tan Alexia Carutasu oldu.

İkinci finalde ise Ziraat Bankkart sonunu getiremedi. Başkent temsilcisi, deplasmanda 3-2 yenildiği İtalya’nın Allianz Powervolley takımını Ankara’da da aynı skorla mağlup olarak kupayı kaldırma fırsatını tepti. Başkent ekibinde voleybolcular maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sistem9 Yeşilyurt için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Şampiyonluğa ulaşan Sistem9 Yeşilyurt Kulübü Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Bizlere büyük mutluluk yaşatan oyunculara, teknik heyete, kulüp yönetimine teşekkür ediyorum. Kulüplerimizin kazandığı bu değerli şampiyonlukların, gelecek yıllarda da tekrarlamasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30