Ekran resmi alamayacağız!

WhatsApp kullanıcılarını zora sokacak yasak! Artık bunu yapamayacaksınız

Ekran resmi alamayacağız!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların güvenliği açısından milyonlarca kişinin işine yarayan bir özelliği kaldırma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde parmak izi ile doğrulama sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıkan WhatsApp, güvenlik açısından önlemler almaya devam ediyor. Son dönemde Facebook ve Twitter'ın milyonlarca kişinin bilgisini sızdırdığının ortaya çıkması ile birlikte harekete geçen WhatsApp, sevilen bir özelliğini kaldıracak.

Son güncellemesi ile birlikte etiket, emoji, metin ve kalemle çizme gibi düzenleme ekranının bir parçası olan Doodle ekranı için yeni bir arayüz tasarımı yayınlayan WhatsApp, artık sohbet penceresinde ekran fotoğrafı almanıza izin vermeyecek.

Aylar öncesinden hayata geçirdiği uçtan uca şifreleme yöntemiyle birçok kullanıcı tarafından takdir kazanan WhatsApp, kişilerin hesap güvenliği açısından bu kararı aldı ancak kullanıcılar, alınan bu kararı pek hoş karşılamadı.

WhatsApp'ta alınan ekran görüntüleri Fotoğraflarınıza kaydediliyor ve onay verdiğiniz takdirde varsa yedekleme hesabınıza gönderiliyordu. WhatsApp, bulut hesaplarınızın hacklenmesini göz önüne alarak artık ekran görüntüsü kaydetme işlemini durduracak.

Öte yandan yeni bir parmak izi doğrulama sistemi üzerinde de çalışan WhatsApp’ın geliştirme aşamasında olan yeni sürümünde iki özelliğin de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Ancak henüz yeni özelliklerin ne zaman yayına gireceğine dair resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30