Huawei kullanıcılarına kötü haber!

ABD'nin yaptırımlarından sonra tanıtılan ilk amiral gemisi telefon modeli olan ve önümüzdeki haftalarda satışa sunulması planlanan Huawei Mate 30 Pro, Google'nin uygulama ve servislerini kullanamayacak.

Huawei kullanıcılarına kötü haber!

Huawei'nin yeni akıllı telefon modelleri aralarında  Maps, YouTube'nin de bulunduğu Google uygulamalarını ve servislerini içermeyecek. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Google, ABD hükümetinin  Huawei'ye yönelik yaptırımları kapsamında Çinli telefon üreticisi Huawei'ye  yaptırım uygulanacağını ve aralarında Google Maps, YouTube gibi uygulamalarında  olduğu Google uygulamalarının Huawei'nin yeni telefon modellerinde yer  almayacağını doğruladı.

 Google'nin bu kararı, Huawei'nin yeni modellerinde Google'nin uygulama  mağazası olan Google Play'e erişimin kısıtlanacağı anlamına da geliyor. ABD hükümeti Amerikan teknoloji şirketlerine çeşitli sınırlamalar  getirmiş ve bu kapsamda Huawei'ye ürün ve servis satışını Mayıs ayındaki  düzenlemeyle kısıtlamıştı.ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, yaptırımlarda  bazı istisnalar olabileceğini belirtse de ABD'nin yetkili organları, Huawei'nin  130'dan fazla ticaret lisansı talebine olumlu yanıt vermedi.

 "Satışlar olumsuz etkilenebilir"

Huawei ise yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin izin vermesi durumunda  şirket olarak Google'nin Android platformunu kullanmaya devam edeceklerini, izin  verilmemesi durumunda kendi işletim sistemlerini geliştirmeye devam edeceklerini  belirtmişti. Huawei'nin önümüzdeki haftalarda kullanıcıların beğenisine sunacağı  yeni akıllı telefon modeli Mate 30 Pro, şirketin ABD'nin yaptırımlarından sonra  sunacağı ilk amiral gemisi akıllı telefon modeli olacak.

Uzmanlar, Google uygulamalarını içermeyen Mate 30 serisinin ve çıkacak  yeni Huawei modellerinin özellikle Avrupa satışlarında sıkıntı yaşayacağını  savunuyor.  Huawei, Harmony OS ismiyle duyurduğu kendi işletim sistemi üzerinde  çalışmayı sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30