Huawei neden tehdit olarak görülüyor?

Çinli teknoloji devi Huawei'nin veliahtı Meng Wanzhou'nun tutuklanması, küresel ticaret savaşını yeni bir boyuta taşıdı. Rekabet bu savaşın önemli sebeplerinden biri ancak asıl kavga, dünyada devrim yaratması beklenen 5G'den kaynaklanıyor. Huawei'nin teknoloji piyasasındaki ağırlığı ABD'nin yanı sıra Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere'de de tehdit olarak algılanıyor

Huawei neden tehdit olarak görülüyor?
banner115

Ticaret savaşında ’90 günlük ateşkes’ imzalayan ABD ile Çin arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Kanada’nın dünyanın en büyük cep telefonu ve telekom ekipmanı üreticilerinden Çinli Huawei’nin sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve Mali İşler Direktörü (CFO) Meng Wanzhou’yu tutuklaması, ABD – Çin ilişkilerinde G-20’de yaşanan ılımlı havayı bozdu. Bugün görülecek davada 46 yaşındaki Meng’in tutukluğuna devam kararı verilir ve ABD’ye iade edilirse, ticaret savaşının yeniden başlaması kaçınılmaz. Uzmanlara göre olabilecek en iyi senaryo, Meng’in tutuksuz yargılanma kararı ile ülkesine geri dönmesi.

5G’NİN EN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ

Habertürk’ten Naime Sert’in haberine göre Çin’in teknoloji devi Huawei’nin hedefte olmasının nedeni akıllı telefon pazarında giderek artan gücünün yanı sıra dünyada devrim yaratması beklenen 5G alanındaki ağırlığı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30